Juventusu vrátili 15 bodov, súd zrušil trest: Očistený aj Pavel Nedvěd

Najvyšší športový súd pri Talianskom olympijskom výbore čiastočne vyhovel odvolaniu futbalového Juventusu a zrušil osemmesačný zákaz ...
  • Zdroj: TASR/AP

Najvyšší športový súd pri Talianskom olympijskom výbore čiastočne vyhovel odvolaniu futbalového Juventusu a zrušil osemmesačný zákaz činnosti pre bývalého viceprezidenta turínskeho klubu Pavla Nedvěda za falšovanie prestupového účtovníctva.

FOTOGALÉRIA: Juventus

Tribunál tiež "Starej dáme" dočasne vrátil 15 bodov, takže sa v talianskej lige posunula zo siedmeho na tretie miesto. Rozhodne však až odvolací súd talianskeho futbalového zväzu v novom procese. Podľa médií verdikt pravdepodobne padne až počas budúcej sezóny.

Popri niekdajšom kapitánovi českej reprezentácie Nedvěda boli očistení aj ďalší bývalí členovia správnej rady Juventusu Paolo Galimberti, Assia Grazzioliová-Venierová, Caitlin Mary Hughesová, Daniela Marilungová a Francesco Roncaglio.

Odvolanie iných funkcionárov ale bolo zamietnuté, takže naďalej platí pôvodný dvojročný dištanc pre predsedu Andreu Agnelliho a výkonného riaditeľa Maurizia Arrivabeneho. Zostáva aj trest pre bývalého športového riaditeľa Fabia Paraticiho, súčasný funkcionár londýnskeho Tottenhamu nesmie vo futbale pôsobiť dva a pol roka.

Vedenie Juventusu bolo na konci januára potrestané za to, že v rokoch 2018 až 2020 si z prestupov futbalistov bralo protiprávne provízie a investorom vykazovalo falošné zisky. Rovnakému obvineniu čelil turínsky klub už minulý rok, kedy však bol oslobodený od viny. Vlani v novembri skončila kompletná správna rada vrátane Agnelliho a Nedvěda.

Zverenci trénera Massimiliana Allegriho po pripočítaní 15 bodov v tabuľke aktuálne strácajú 16 bodov na vedúci Neapol dva body na druhé Lazio Rím. Do konca ročníka Serie A zostáva osem kôl.

Lionel Messi už mal prihlásiť deti do španielskej školy.
Messi jednou nohou v Barcelone: Aha, čo ho prezradilo! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});