Český reprezentant si zavaril: Konflikt s políciou!

Futbalista pražskej Sparty Jakub Jankto včera počas cestnej kontroly odmietol podstúpiť test na drogy. Uviedol to server PrahaIN.cz.
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalista pražskej Sparty Jakub Jankto včera počas cestnej kontroly odmietol podstúpiť test na drogy. Uviedol to server PrahaIN.cz.

Polícia českého reprezentačného stredopoliara zastavila kvôli upozorneniu iného vodiča, ktorý mal podozrenie, že vozidlo pred ním riadi osoba pod vplyvom alkoholu. Dychovú skúšku mal Jankto negatívnu.

Polícia Jankta zastavila neďaleko tréningového centra Sparty na Strahove. "Okolo dvanástej hodiny sme na linku 158 prijali oznámenie od vodiča, ktorý uviedol, že pred ním ide vozidlo a má podozrenie, že by vodič mohol byť pod vplyvom alkoholu.

Slovenskí futbalisti do 20 rokov počas prípravy na MS.
MS hráčov do 20 rokov majú náhradné dejisko: Kedy spoznajú Slováci súperov v skupine? Zobraziť článok

Vozidlo nasledoval a potom, čo vodič vozidla zastavil na ulici Vaníčkova, dorazili tam policajti. U vodiča bola dychová skúška negatívna. Avšak následný test na drogy vodič odmietol a odmietol aj lekárske vyšetrenie," povedal pre tlačový hovorca pražskej polície Jan Rybanský.

Hovorca Sparty Ondřej Kasík uviedol, že aktuálne vedúci klub prvej ligy o incidente vie. "A-tím mal dnes voľno, to znamená, že hráč má dnes program mimo tímu. Nemáme žiadnu tímovú aktivitu ani tréning. O tom, že k tejto veci došlo, informáciu máme. Ale na ďalšie vyjadrenie to v tejto chvíli nie je," povedal serveru PrahaIN.cz.

Štyridsaťpäťnásobný reprezentant Jankto prišiel do Sparty vlani v auguste na hosťovanie z Getafe. V pražskom tíme dvadsaťsedemročný stredopoliar na jar plní úlohu striedajúceho hráča, v sobotňajšom derby proti svojmu bývalému klubu Slavii sa na trávnik nedostal vôbec.

Brankár Slovana Trnovský likviduje penaltu Faška z Banskej Bystrice.
Brankár Trnovský si zgustol na penalte Faška a nakopol Slovan Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});