Legenda NHL spomína na Pálffyho hnev: Vrieskal a nadával, po anglicky aj po slovensky! Nikto mu nerozumel

Žigmund Pálffy bol známy nielen pre svoje zlaté ručičky a hokejovú genialitu. Ale aj pre svoje výbuchy hnevu. Keď sa slovenská legenda ...
  • Zdroj: TASR

Žigmund Pálffy bol známy nielen pre svoje "zlaté ručičky" a hokejovú genialitu. Ale aj pre svoje výbuchy hnevu. Keď sa slovenská legenda nahnevala, lietali hromy a blesky. Na tieto situácie spomína legendárny Luc Robitaille.

Žigmund Pálffy sa preslávil svojím neuveriteľným hokejovým umom a "zlatými ručičkami". Preslávil sa aj svojimi výbuchmi hnevu, na ktoré spomínal jeho bývalý spoluhráč z Los Angeles Kings, legendárny útočník a súčasný prezident klubu Luc Robitaille.

„Stále ziapal po niečom alebo niekom. Raz si to odniesli súperi či rozhodcovia, inokedy ľad alebo mantinely. Niekedy som sa na neho pozrel, začal som sa smiať. Jeho reakcia? Smial sa tiež," lovil Robitaille v pamäti nezabudnuteľné situácie so Žigom v rozhovore pre ESPN. „Vrieskal a nadával, polovicu po anglicky, polovicu po slovensky. Nikto mu nerozumel. Bolo to vtipné," dodal.

Na snímke Martin Réway zo Spišskej Novej Vsi.
Réway už nemohol mlčať: Alkohol a drogy? Hanba niektorým ľuďom Zobraziť článok

Pálffy odohral v Los Angeles päť sezón (od 1999 do 2004). Celkovo strávil v NHL 12 sezón, strelil 329 gólov a nazbieral 713 bodov v 684 zápasoch základnej časti. Držať si po celú kariéru v zámorskej profilige priemer viac ako bod na zápas, to je skutočne obdivuhodný výkon. Zaujímavosťou je, že v roku 2002, keď pomohol Slovensku k historickému zlatu na MS vo Švédsku, získal Luc Robitaille Stanleyho pohára v drese Detroitu Red Wings.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});