Hokejový útočník Adam Sýkora je už dva týždne v zámorí: Trénujem a čakám na šancu!

Berie to ako skvelú skúsenosť! Reč je o hokejovom útočníkovi Adamovi Sýkorovi (18), ktorý síce vypadol s Nitrou vo štvrťfinále extraligy, ...
  • Zdroj: TASR/Roman Hanc

Berie to ako skvelú skúsenosť! Reč je o hokejovom útočníkovi Adamovi Sýkorovi (18), ktorý síce vypadol s Nitrou vo štvrťfinále extraligy, ale klubová sezóna sa pre neho neskončila.

Okamžite ho do zámoria povolal jeho kmeňový klub NY Rangers a poslal ho do tréningového procesu rezervného tímu Hartfordu v AHL. Novému Času prezradil, ako vyzerá jeho denný program, kedy absolvuje debut a aj to, či zabojuje o miestenku na svetový šampionát v Lotyšsku.

Už druhý týždeň sa nachádzate v zámorí, kde vás do rezervného tímu Hartfordu, pôsobiaceho v AHL, povolalo vedenie NY Rangers. Čo všetko ste za ten čas stihli a ako vyzerá váš denný program?

V prvom rade si nesmierne vážim, že po skončení klubovej sezóny v Nitre som dostal možnosť predĺžiť si ročník v zámorí. Je to pre mňa obrovská škola, byť v tejto organizácii a čerpať nové skúsenosti. Môj denný program vyzerá tak, že som s tímom na ľade okolo 45 minút a potom mám ešte ďalšiu hodinu tréning sám s koučom. Takéto sólo tréningy som doposiaľ nikde v kariére nemal, takže mi to veľmi pomáha. A, samozrejme, každý deň, ak nie je zápas, aj posilňujeme, čo tiež trvá okolo hodiny.

Kedy očakávate, že by ste si mohli odbiť debut v drese Hartfordu v AHL?

Naozaj neviem. Tréneri vždy oznámia nomináciu až v deň zápasu na rannom rozkorčuľovaní. Robia tak preto, aby boli hráči stále pripravení. Takže to je aj môj prípad, snažím sa každý deň naplno trénovať a čakám na svoju šancu.

 Do konca základnej časti ostávajú už iba dva zápasy...

Presne tak, takže bol by som šťastný, keby som dostal šancu aspoň v jednom súboji.

Samuel Kňažko počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie.
Kňažko je blízko debutu v profilige: Columbus ho povolal z farmy, dostal už aj číslo Zobraziť článok

Vy ste Hartfordu priniesli šťastie, po vašom príchode vyhrali štyri zápasy za sebou...

Áno, je to taká zaujímavosť, čo ma naozaj teší. Klub naposledy postúpil do play-off v roku 2015, tak­že teraz sa to chalanom podarilo po ôsmich rokoch a teší ma, že môžem byť toho súčasťou.

Myslíte si, že si vás nechajú v tíme aj na play-off?

Sám som zvedavý, čo mi povie manažment v Hartforde po poslednom stretnutí. Či si ma v mužstve nechajú, alebo pôjdem zabojovať o miestenku na svetový šampionát v Lotyšsku. Jedna z týchto možností vyjde, takže uvidíme, ktorá to bude.

Stretli ste sa aj s gólmanom Rangers Halákom?

Zatiaľ nie. Hartford sa totiž nachádza asi dve hodiny autom od New Yorku.

Bývate v hoteli?

Som v apartmáne, kde som sám a musím sa o seba postarať. To je pre mňa tiež nová skúsenosť. Aspoň budem dobre pripravený aj v tomto smere na budúci ročník, ktorý už strávim v Hartforde v AHL.

Semifinálovú sériu medzi Košicami a Michalovcami rozhodol až 7 zápas.
Michalovčania siahali na finále, teraz ale smútia: Je to frustrujúce, odkázal Kúdelka Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk