Michalovčania siahali na finále, teraz ale smútia: Je to frustrujúce, odkázal Kúdelka

Do play off postúpili z 8. miesta, následne vyradili Trenčín, Slovan, trápili Košice a siahali po historickom finále.
  • Zdroj: TASR - František Iván

Do play off postúpili z 8. miesta, následne vyradili Trenčín, Slovan, trápili Košice a siahali po historickom finále.

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce boli jedno víťazstvo od súbojov o extraligový titul, no po prehre v rozhodujúcom semifinálovom zápase nehovorili iba o veľkom sklamaní, ale aj o tímovej hrdosti, charaktere a zdolaných prekážkach. "Naši hráči pracovali presne tak, ako chcete od svojich zverencov," povedal tréner Peter Kúdelka.

Pre michalovský klub to bola štvrtá extraligová sezóna. Ôsme miesto v základnej časti bolo preň doteraz najhoršie, no napokon z toho bola konečná 4. priečka. Tím skončil sezónu po semifinále rovnako ako pred dvomi rokmi, keď napokon získal bronzové medaily. Tentoraz vyhral v sérii o finále ešte o jeden zápas viac.

Počas základnej časti sa v klube až dvakrát odhodlali k výmene hlavného trénera, vedenie viackrát zasiahlo aj do hráčskeho kádra. Ôsma priečka po základnej časti nenaznačovala útok na finále, no úspešná päťzápasová séria v kvalifikácii play off s Trenčínom (3:2) nabudila hráčov aj divákov. Michalovčania sa následne postarali o jedno z najväčších prekvapení vyraďovacích bojov nedávnych sezón, keď po šiestich zápasoch (4:2) vyradili obhajcu titulu Slovan Bratislava, ktorý bol niekoľko týždňov líder súťaže a do play off vstúpil z 2. miesta.

Ani s týmto úspechom sa Michalovčania neuspokojili a Košičanom chceli v semifinále vrátiť vlaňajšiu štvrťfinálovú prehru. V sérii prehrávali 0:2, ale dokázali otočiť na 3:2. Na domácom ľade následne nespečatili postup a napokon nezvládli ani rozhodujúci siedmy duel, ktorý prehrali 1:3. "Musíme si k tomu v klube sadnúť a spraviť hĺbkovú analýzu," povedal Kúdelka k otázke hodnotenia sezóny.

Na snímke zľava Martin Gernát, Michal Ivan, tréner Craig Ramsay a Michal Beňo počas tréningu
Slováci odštartujú prípravu vo Švajčiarsku: Ramsay posiela jasný odkaz! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});