Halák vytvoril nový rekord v NHL: Vyfúkol ho bývalému rivalovi!

Slovenský brankár Jaroslav Halák (37) vytvoril v zámorskej NHL nový rekord. Zobral ho bývalému kolegovi a zároveň rivalovi!
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenský brankár Jaroslav Halák (37) vytvoril v zámorskej NHL nový rekord. Zobral ho bývalému kolegovi a zároveň rivalovi!

FOTOGALÉRIA: Halák

Jaroslav Halák (37) zažíva v tíme New York Rangers úspešnú sezónu. Jeho tím smeruje do play off a darí sa mu aj individuálne. Dokonca vytvoril nový rekord v NHL - vychytal najviac núl spomedzi všetkých brankárov s menej ako 600 zápasmi v lige. Ráta sa obdobie od 50-tych rokov, odkedy sa oficiálne počítajú zákroky brankárov. Na Halákov rekord upozornila fanúšikovská stránka "jazdcov" RangersMuse na sociálnej sieti twitter.

Connor McDavid (vľavo) ako prvý hráč po 27 rokoch pokoril hranicu 150 bodov v jednom ročníku.
Noc rekordov v NHL! Do histórie sa zapísali McDavid, Crosby či Boston Zobraziť článok

Halák je rekordérom s 53 vychytanými nulami. Vďaka svojmu prvému čistému kontu a zatiaľ jedinému v drese Rangers (proti Nashville v marci, zneškodnil 22 striel) sa odpútal od bývalého kolegu a rivala z Bostonu Tuukku Raska. Fín má na konte 52 vychytených núl. Tretí v poradí je legendárny Ken Dryden so 46 čistými kontami.

Halák siaha aj po zaujímavom míľniku 300 výhier v NHL, môže sa stať len 40. brankárom, ktorý to v zámorskej profilige dokázal. Skúsenému slovenskému brankárovi k tejto méte chýba už len päť triumfov. V tejto sezóne to už nestihne, ale vzhľadom k výborným výkonom, ktoré predvádzal, môžeme očakávať, že v lete v NHL podpíše nový kontrakt, keďže ten súčasný mu končí.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});