Obrovský krok v kariére talentovaného slovenského futbalistu: Zo Žiliny do holandského veľkoklubu!

Mladý slovenský futbalista Leo Sauer (17) sa v pondelok stal oficiálne hráčom holandského klubu Feyenoord Rotterdam.
  • Zdroj: feyenoord.nl

Mladý slovenský futbalista Leo Sauer (17) sa v pondelok stal oficiálne hráčom holandského klubu Feyenoord Rotterdam.

Líder Eredivisie využil opciu na trvalý prestup talentovaného krídelníka počas jeho hosťovania a podpísal s ním zmluvu do leta 2026. Bratislavský rodák bol od roku 2018 členom akadémie „šošonov", v aktuálnej sezóne hrával prevažne za tím Feyenoordu do 21 rokov.

Slovenský obranca Dávid Hancko sa v drese Feyenoordu raduje z gólu.
Hancko gólom pečatil výhru v derby: Feyenoord ťahá k titulu Zobraziť článok

„Sme veľmi radi, že sme na dlhší čas získali takého talentovaného hráča. V tomto ročníku sa rýchlo prispôsobil a za krátky čas ukázal veľkú kvalitu aj potenciál. Aj preto sa už viackrát pripojil k A-mužstvu," povedal o Sauerovi šéf akadémie Feyenoordu Rini Coolen na klubovom webe. Slovenský mládežnícky reprezentant odohral v tejto sezóne za tím z Rotterdamu do 21 rokov dokopy 20 zápasov a strelil v nich šesť gólov. Zahral si aj v prípravnom dueli za „áčko", v ktorom skóroval.

„Z podpisu zmluvy mám veľmi dobrý pocit. Je to dôkaz, že vo mňa veria. Som veľmi rád, že sa môžem rozvíjať v tomto klube. Od prvého dňa som tu chcel byť úspešný a zostať tu dlhšie. Mojím cieľom je krok za krokom sa zlepšovať a presadiť sa v A-mužstve," vyhlásil Leo Sauer po podpise kontraktu. V drese MŠK Žilina si zahral v mládežníckej Lige majstrov, v ligovej súťaži do 19 rokov a päť zápasov absolvoval v seniorskej II. lige.

Časť fanúšikov PSG pred začiatkom duelu vypískala argentínskeho útočníka Lionela Messiho.
Futbalisti PSG prežívajú hlbokú krízu: Fanúšikovia zúria, schytal to Messi Zobraziť článok

Predstavitelia žilinského klubu nie sú nadšení z toho, že o Sauera definitívne prišli. „Ako sme deklarovali už v lete, tento prestup nie je v súlade s filozofiou MŠK Žilina. Tá sa nestotožňuje s tak skorým odchodom do zahraničia, no konečné slovo mal perspektívny krídelník. Leovo rozhodnutie plne rešpektujeme a želáme mu aj napriek skorému odchodu spod Dubňa veľa šťastia nielen v Holandsku, ale počas celej futbalovej kariéry," uviedol MŠK Žilina na svojom webe.

V A-mužstve klubu Feyenoord Rotterdam pôsobí slovenský reprezentačný obranca Dávid Hancko.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});