Útočník Popradu Dávid Skokan si v tejto sezóne už nezahrá: Operácia kolena a tŕpnutie prstov!

Dva zápasy so Slovanom a dve zranenia, ktoré mu predčasne ukončili tohtoročnú sezónu! Reč je o útočníkovi Popradu Dávidovi Skokanovi ...
  • Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Dva zápasy so Slovanom a dve zranenia, ktoré mu predčasne ukončili tohtoročnú sezónu! Reč je o útočníkovi Popradu Dávidovi Skokanovi (34), ktorý svojmu tímu už nepomôže a spoluhráčom bude držať palce iba z tribúny. Denníku Nový Čas prezradil, že v utorok podstúpil artroskopiu ľavého kolena a na pravej nohe mu pre zmenu tŕpnu prsty.

FOTOGALÉRIA: Skokan

Dvojnásobný účastník majstrovstiev sveta Dávid Skokan si ľavé koleno poranil ešte v decembrovom stretnutí s bratislavským Slovanom. „Bolo to nešťastné zranenie, sám som si prisadol koleno. Ale to nebol hlavný dôvod predčasného ukončenia sezóny,“ povedal na úvod pre Nový Čas.

„S poraneným kolenom by som mohol hrať, ale v januári som opäť v súboji so Slovanom inkasoval sekeru pod pravé koleno. A odvtedy si necítim prsty na nohe, mám poškodené nervy.“

Brankár Dallasu Matt Murray (vľavo) so spoluhráčom Roopeom Hintzom.
V profilige ďalší hráč so slovenskými koreňmi: Dzurillov († 52) prasynovec debutoval v NHL! Zobraziť článok

„Skúšal som korčuľovať, ale nemal som v nohe stabilitu. Preto som sa rozhodol ísť na vyšetrenie s ľavým kolenom, kde zistili, že mám poškodený meniskus a chrupavku. Keďže som nebol schopný hrať pravou nohou, tak som sa rozhodol, že podstúpim artroskopiu ľavého kolena, aby som zbytočne nestrácal čas,“ ozrejmil svoje zdravotné patálie Dávid.

Líder popradskej ofenzívy tak bude v najbližších dňoch odkázaný na pomoc bariel. „Prvé dni po operácii sa určite bez nich nezaobídem. Ale postupne chcem koleno zaťažovať a začať regenerovať.“ Na otázku, kedy očakáva, že bude opäť fit, odvetil: „O dva mesiace by som chcel začať naplno s prípravou na nový ročník. Veľmi ma mrzí, že v tomto už chalanom nepomôžem. Zraniť sa pred play-off je to najhoršie. Každý hráč sa na túto pasáž sezóny najviac teší,“ dodal Skokan.

Dávid v tejto sezóne
38 zápasov
6 gólov
12 asistencií
18 bodov

Program 51. kola - dnes o 18.00 h
Trenčín - Nitra
Košice - Sp. Nová Ves
L. Mikuláš - Slovan
N. Zámky - Michalovce
Poprad - B. Bystrica
Zvolen - Prešov

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});