Mladý slovenský brankár dobýja Ameriku: Vytlačil domácu hviezdu a je najlepší v lige!

Našlo Slovensko nástupcu Jaroslava Haláka? Brankár Šimon Latkóczy (20) je najlepší v prestížnej univerzitnej lige NCAA a vo svojom tíme ...
  • Zdroj: twitter Omaha Hockey

Našlo Slovensko nástupcu Jaroslava Haláka? Brankár Šimon Latkóczy (20) je najlepší v prestížnej univerzitnej lige NCAA a vo svojom tíme odstavil draftovanú domácu americkú hviezdu!

Našlo Slovensko nástupcu Jaroslava Haláka? Nedraftovaný Šimon Latkóczy (20) píše v zámorí fascinujúci príbeh. V prestížnej univerzitnej NCAA je najlepším brankárom v úspešnosti zásahov (93,5 %). Dvanásť duelov v rade neinkasoval viac ako dva góly.

Vyhlásili ho za najlepšieho brankára mesiaca január. Dostal sa do finálneho výberu na získanie prestížneho ocenenia Tima Taylora pre najlepšieho nováčika sezóny. Mimochodom, v minulosti sa zo zisku tejto trofeje radoval napríklad hviezdny útočník NHL Jack Eichel.

Martin Réway je v súčasnosti hráčom HK Spišská Nová Ves.
Martin Réway sa otvoril: Prečo som zlyhal v Montreale? Zobraziť článok

O tom, aké fantastické výkony Latkóczy podáva, svedčí aj skutočnosť, že v tíme Omahy vytlačil na druhú koľaj domáceho Američana Jacoba Kucharskeho. Nielenže ide o domáceho Američana, ale od Latkóczyho je o tri roky starší a do NHL bol draftovaný v roku 2018 Carolinou Hurricanes. V ostatných dvoch sezónach sa stal šampiónom konferencie AHA v rámci NCAA a v minulej sezóne bol najlepším brankárom sezóny!

Pri súčasnej forme môže Latkóczy smelo pomýšľať na nomináciu do slovenskej reprezentácie. Netají, že je jedným z jeho cieľov je vybojovať si miestenku do národného tímu pre majstrovstvá sveta. „Je to jeden z mojich cieľov, ale momentálne sa potrebujem sústediť na krátkodobé méty - zápasy v NCAA. Idem deň po dni, zápas po zápase a uvidíme, čo bude v máji," priznal v nedávnom rozhovore pre Flashscore.

 

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});