Martin Réway sa otvoril: Prečo som zlyhal v Montreale?

Úprimná spoveď! Hokejista Spišskej Novej Vsi Martin Réway (28) zverejnil na sociálnych sieťach tak trochu chaotický status napísaný lámavou ...
  • Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková

Úprimná spoveď! Hokejista Spišskej Novej Vsi Martin Réway (28) zverejnil na sociálnych sieťach tak trochu chaotický status napísaný lámavou angličtinou, kde fanúšikom vysvetľuje, prečo sa nedokázal presadiť v Montreale.

Montreal draftoval Réwaya v roku 2013 vo štvrtom kole z celkového 116. miesta. Plány na úspešnú kariéru v NHL mu však zmaril zápal srdcového svalu. „Nikdy nebudem ľutovať obdobie v Montreale. Mal som však v tom čase výrazné problémy s kardiom, preto som mal výpadok dlhý rok aj pol, a to bol veľký problém,” začal Réway svoje rozprávanie lámavou angličtinou na instagrame.

„Telo potom proste nebolo pripravené na tak vysokú záťaž. Po roku a pol problémov som nevedel poriadne vyjsť ani po schodoch alebo si len tak zľahka zabehať. Bez hokejového tréningu a záťaže bolo pre mňa doslova nemožné hrať na tak vysokej úrovni,” dodal bronzový medailista a kapitán Slovenska z MS do 20 rokov.

„Doktori mi vraveli, že možno už hokej nikdy v živote hrať nebudem. Urobil som však všetko, čo bolo v mojich silách. Veľmi mi pomohlo aj mentálne nastavenie, pretože som nikdy neprestal veriť. Teraz som tu, po 7-8 rokoch tvrdej práce s kardiom. Všetko je možné. Musíte sa len modliť a dúfať, že veci sa eventuálne zlepšia a že sa z vás stane lepší človek, rovnako ako aj hráč. Mal som neuveriteľné šťastie, že po mojom boku stála skvelá priateľka Nina. Neustále sa snažila mi pomáhať, a preto by som jej chcel odkázať, že sa jej ospravedlňujem. Zaslúžila si si niečo lepšie,” uzavrel Réway dojímavý status. V drese Spišskej Novej Vsi odohral túto sezónu 11 zápasov, v ktorých zaznamenal 11 bodov (4+7).

Podľa zámorského experta zranenie Jurajovi Slafkovskému paradoxne pomôže.
Expert prehovoril o Slafkovskom: Radostná správa pre slovenských fanúšikov! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});