Najlepší ligový strelec Polievka dres vojakov v zime nezmení: Slovanu dal košom!

Slovan mieni, Dukla mení! Už pred štartom jarnej časti Fortuna ligy zazneli z tábora bratislavského klubu sťažnosti, že nie­ktorí ligisti ...
  • Zdroj: TASR - Ján Krošlák

Slovan mieni, Dukla mení! Už pred štartom jarnej časti Fortuna ligy zazneli z tábora bratislavského klubu sťažnosti, že nie­ktorí ligisti v prípade záujmu belasých predražujú svojich hráčov až trojnásobne.

Mená nepadli, no jedným z nich bol aj útočník Banskej Bystrice Róbert Polievka (26). Dukla mala pýtať za jeho prestup až milión eur, čo majstrovi nevoňalo.

FOTOGALÉRIA: Róbert Polievka

V sobotňajšom vzájomnom dueli na Tehelnom poli dal Polievka dva góly a s dvanástimi zásahmi sa vyšvihol na čelo tabuľky ligových strelcov. Tréner Slovana Vladimír Weiss po nečakanej remíze opäť rozbalil ambíciu lídra súťaže o jeho angažovanie. „Pokúsime sa ho získať. Záujem bol a aj pretrváva. Záleží na kluboch, či sa dohodnú.“ Zimné prestupové obdobie u nás sa končí dnes o polnoci.

Dukla má dve kolá pred koncom základnej časti stále šancu postúpiť do prvej šestky bojujúcej o titul. To je pre nováčika súťaže veľké lákadlo. Aj preto k snahe belasých zaujali vojaci jasné stanovisko. „So Slovanom ani s iným klubom nerokujeme a v tomto prestupovom okne už ani nebudeme. Róbert Polievka zostane počas jarnej časti hráčom Dukly Banská Bystrica. Tak sme to deklarovali pred štartom jarnej časti a tak to aj zostane,“ uviedol šéf klubu Peter Krnáč.

Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss.
Trénera Slovana Weissa rozhnevala ďalšia strata bodov: Nemôžeme dostať gól z Vajnorskej! Zobraziť článok

Dukla nechce v rozhodujúcej fáze sezóny oslabovať káder o top strelca, hoci sa po úvodnom zápase s Trenčínom musí zaobísť na dlhší čas bez rekonvalescenta Michala Faška. Polievka má na Štiavničkách zmluvu do leta budúceho roka. Čo bude po skončení tejto sezóny, je zatiaľ otázne. Ak by aj teraz na Tehelné pole prišiel, nemohol by zasiahnuť do zápasov Európskej konferenčnej ligy, keďže pohárová súpiska je už uzavretá.

Rodák z Krupiny s trhovou hodnotou 450 000 eur má o svojej najbližšej budúcnosti jasno. „V súvislosti s mojím prestupom sa nič nezmenilo. Tak, ako som sa dohodol s majiteľom pánom Krnáčom pred začiatkom jarnej časti, že sezónu dohrám v Dukle, tak to aj dodržím. Zostávam v Banskej Bystrici. Som tu šťastný. Spolu s tímom máme spoločný cieľ, ktorým je dostať sa do skupiny bojujúcej o titul a európske pohárové priečky,“ vysvetlil Polievka.

Útočník Banskej Bystrice Róbert Polievka, gólová radosť.
Ultras mu nadávali, ukázal im prostredník: Chceme ho! Hovorí tréner Weiss o katovi Slovana Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});