Expert prehovoril o Slafkovskom: Radostná správa pre slovenských fanúšikov!

Zámorský expert Marc Dumont z Montreal Hockey Now prehovoril o útočníkovi Jurajovi Slafkovskom (18) z Montrealu Canadiens. Potešujúca ...
  • Zdroj: TASR/AP

Zámorský expert Marc Dumont z Montreal Hockey Now prehovoril o útočníkovi Jurajovi Slafkovskom (18) z Montrealu Canadiens. Potešujúca správa pre slovenských fanúšikov!

Zámorský novinár Marc Dumont z Montreal Hockey Now pravidelne odpovedá na otázky zvedavých fanúšikov. Jedna z nich nedávno smerovala na novinky ohľadom slovenského útočníka a vlaňajšej draftovej jednotky Juraja Slafkovského (18). Expert potešil všetkých slovenských fanúšikov!

„O Jurajovi Slafkovskom sme počuli veľmi málo. A to je dobrá správa. V tejto chvíli jediný dôvod, prečo by sme počuli o Slafkovskom je, že sa vyskytol problém počas jeho zotavovania," písal Dumont. Slafkovský sa zotavuje po zranení kolena už približne mesiac. Prognózy zo zámoria hovorili o trojmesačnej absencii.

Kapitán St.Louis Ryan O´Reilly bol vymenený do Toronta.
Rozruch v NHL: St.Louis vymenilo svojho kapitána! Zobraziť článok

„Nie je dôvod sa ohľadom Slafkovského znepokojovať. Tvrdil by som, že Canadiens pravdepodobne zabránili akýmkoľvek ďalším zraneniam tým, že ho predčasne odstavili. Na margo toho ho v slovenskom drese možno uvidíme na ľade pomerne skoro," naznačil Dumont potenciálnu účasť Slafkovského na májových majstrovstvách sveta.

Ak sa naplnia prognózy o trojmesačnej pauze Slafkovského, tak v tejto sezóne si už v drese Montrealu nezahrá. Generálny manažér Canadiens Kent Hughes na tlačovej konferencii v polovici základnej časti vyhlásil, že klub by rád videl ešte túto jar Slafkovského v akcii. Pripustil tak, že klub môže uvoľniť svoj klenot na MS 2023.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});