Čitateľka Nového Času o úspechoch dcéry Nelly, reprezentantky Anglicka: Chlapci sa jej boja, dievčatá závidia!

Má našliapnuté na hviezdnu kariéru! Do redakcie Nového Času prišiel tip o čitateľke Paule Lašovej (44) zo Žiliny s tým, že jej dcéra ...
  • Zdroj: anl

Má našliapnuté na hviezdnu kariéru! Do redakcie Nového Času prišiel tip o čitateľke Paule Lašovej (44) zo Žiliny s tým, že jej dcéra Nelly (15) reprezentovala Anglicko v príprave na ME do 16 rokov v Portugalsku.

ZAČALA S CHLAPCAMI

Futbalový sen sa začal v rodine celkom jednoducho. „Najskôr začala Nelly hrávať s chlapcami, neskôr si ju všimli skauti z Leicesteru, z akadémie. Volali ju na skúšobné tréningy a s chlapcami popritom hrávala aj nedeľnú ligu. Postupom času začala v akadémii vyčnievať."

„V chlapčenskom kolektíve to však nemala ako šikovná baba jednoduché. V podstate sa jej chlapci posmievali, no neskôr si na ňu zvykli, že budú mať problém proti nej hrať. Do anglickej reprezentácie sa teda dostala cez kempy a akadémiu. Systematickou selekciou cez rôznych skautov, ktorí ju pozorovali,“ vysvetlila s hrdosťou starostlivá mama a načrtla aj ďalšie ambície.

CHCE HRAŤ AJ ZA SLOVENSKO

„Ak chce reprezentovať Slovensko aj Anglicko, tak to môže urobiť len dvakrát. Dostane výmennú kartu, ale ako dospelá sa bude musieť rozhodnúť iba pre jednu možnosť. Rozumieme, že doma nie je dievčenský futbal na takej vysokej úrovni, ale bola by som rada, keby išla aspoň raz pomôcť Slovákom a urobiť aj dobrý výsledok."

„Ambícia v budúcnosti je určite, aby sa Nelly živila futbalom. Máme v zálohe aj veterinu, chcela by som totiž, aby popri futbale aj študovala. Je to výborná žiačka, ktorá sa učí na samé jednotky, resp. áčka,“ uzavrela Lašová.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk