Rodičia s deťmi vyšli do ulíc: V Piešťanoch bojujú za záchranu hokeja aj tí najmenší!

Chcú zachrániť hokej v kúpeľnom meste! Rodičia s deťmi vyšli do ulíc, aby vyjadrili podporu hokejovému klubu v Piešťanoch.
  • Zdroj: facebook.com/daniel.surina.3

Chcú zachrániť hokej v kúpeľnom meste! Rodičia s deťmi vyšli do ulíc, aby vyjadrili podporu hokejovému klubu v Piešťanoch.

Hokejový klub v Piešťanoch bojuje o svoju existenciu. "V súvislosti s aktuálnou situáciou sme nútení Vás informovať o vážnom ohrození pokračovania v činnosti klubu HK Havrani a tým aj úplného zániku hokeja v Piešťanoch. Vzhľadom ku komplikovanej a netransparentnej situácie ohľadne zimného štadióna v Piešťanoch sa klub dostal do situácie, ktorá ohrozuje jeho ďalšie fungovanie," uvádza prezident klubu vo vyhlásení, ktoré bolo zverejnené na oficiálne stránke HK Havreni.

"Napriek nefunkčnému zimnému štadiónu v Piešťanoch sa nám podarilo zabezpečiť dočasné pôsobisko v Novom Meste nad Váhom (ďalej ako NMnV)."

"Toto riešenie, za ktoré sme vďační predstaviteľom mesta NMnV, bolo už od samého začiatku pre klub iba dočasné a najmä ekonomicky neudržateľné. Na ľad v NMnV sa z objektívnych kapacitných dôvodov nedostávali všetky ročníky klubu v dostatočnom rozsahu. Na túto situáciu najviac doplatili tí najzraniteľnejší, teda najmenšie deti z prípravky a predprípravky. Bez týchto detí je činnosť akéhokoľvek športového klubu bezpredmetná, bez budúcnosti, ktorá zabezpečí pokračovanie klubu," vysvetľuje Michal Peško.

"V iných mestách ako sú Topoľčany, Trenčín, Dubnica, kde v rovnakom období došlo k rekonštrukcii a uzavretiu zimného štadióna, dotknutým klubom došlo k preplateniu dopravy a prenájmov za ľadovú plochu v inom meste a to z úspor za energie počas doby rekonštrukcie zimných štadiónov."

"V Piešťanoch v tomto klub nenašiel žiadnu podporu. Jediné čo sme počuli, boli argumenty súvisiace so zlou ekonomickou situáciou na meste, najmä z dôvodov energetickej krízy. My sa pýtame, v iných mestách nie je energetická kríza? Alebo sa len tieto mesta lepšie na ňu pripravili? Žiaľ, Piešťany sú mesto, v ktorom je absolútny nezáujem o osud 180 detí a mládežnícky šport ako taký. Je nám ľúto, že po rokoch tvrdej driny najmä dobrovoľníkov, trénerov a najmä zanietenia detí a ich rodičov to dospelo do štádia, kedy musíme oznamovať vážne riziko konca klubu HK HAVRANI Piešťany," píše sa v oficiálnom vyhlásení.

Problém v kúpeľnom meste vyústil do protestného zhromaždenia pred mestským úradom. Rodičia aj so svojimi deťmi prišli v stredu poobede podporiť hokejový klub v hojnom počte. Hokejisti mali na sebe dresy a v rukách rôzne transparenty.

Pred mestským úradom skandovali spoločne s ich rodičmi pokriky, ktoré podporovali hokejový klub. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});