Sedem Slovákov v drese Třinca si užilo Winter Games: Na ľade pod holým nebom aj s deťmi a so ženami

Spomienka na celý život! Odvčera sa na bratislavskom futbalovom Tehelnom poli koná trojdňové veľkolepé hokejové divadlo pod názvom Kaufland ...
  • Zdroj: nc

Spomienka na celý život! Odvčera sa na bratislavskom futbalovom Tehelnom poli koná trojdňové veľkolepé hokejové divadlo pod názvom Kaufland Winter Classic. Pod holým nebom sa v piatok ako prvý z troch súťažných duelov uskutočnil zápas českej extraligy medzi Brnom a Třincom.

FOTOGALÉRIA: Hokejová spomienka na celý život.
Ešte vo štvrtok si obaja aktéri zatrénovali a hlavne hráči Třinca to aj so siedmimi Slovákmi (útočník Samo Buček chýbal pre chorobu) poriadne roztočili. Po oficiálnom tréningu totiž vykorčuľovali na ľad aj so svojimi polovičkami a malými ratolesťami. Len čo vstúpili hokejisti Třinca do futbalovej arény na Tehelnom poli a uvideli v strede ihriska osvetlenú ľadovú plochu pod holým nebom, boli v nemom úžase.

„Niečo neskutočné. Nikdy som nehral súťažný súboj pod holým nebom. Keď sme sa to dozvedeli, tak som sa tešil ako malý chlapec,“ povedal pre Nový Čas útočník Třinca Vladimír Dravecký, ktorý už takmer desať rokov oblieka dres českého mužstva a je veľmi spokojný.

Rovnako ako ďalší chalani spod Tatier. „Sme tu všetci ako jedna rodina. V kabíne je nás osem slovenských hráčov, teraz sme prišli až na chorého Sama Bučeka všetci. Chceme si to v Bratislave užiť,“ povedal Marko Daňo.

Ako býva v dueloch pod holým nebom zvykom aj v NHL, deň pred ostrým zápasom majú hráči možnosť zatrénovať si na ľade aj s rodinami. Na rozdiel od Brna chalani z Třinca túto možnosť využili a najmä svojim malým deťom vyčarili obrovský úsmev na tvárach. „Je to naozaj skvelé, že si mohli chalani s rodinami zakorčuľovať a urobiť si pekné fotky na pamiatku. Naozaj sme v Třinci jedna veľká rodina,“ prezradila Draveckého manželka Martina.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});