Dušan Vlk, bývalý tréner slovenského brankárskeho hrdinu na MS 20: Gajan prerazí aj za morom!

Hokejový brankár Adam Gajan (18) zažil mimoriadne úspešný juniorský šampionát a jeho meno sa spája s klubmi z prestížnej NHL. Pre Nový ...
  • Zdroj: adv

Hokejový brankár Adam Gajan (18) zažil mimoriadne úspešný juniorský šampionát a jeho meno sa spája s klubmi z prestížnej NHL. Pre Nový Čas preto prehovoril jeho bývalý tréner Dušan Vlk zo Skalice.

FOTOGALÉRIA: Tréner Dušan Vlk: Gajan prerazí aj za morom!

Brankár reprezentačnej dvadsiatky Adam Gajan výkonmi zaujal na juniorskom šampionáte do dvadsať rokov a médiá informujú, že sa ocitol v hľadáčiku skautov klubov z NHL.

Náročný rok v Skalici

Hoci pochádza z Popradu, na Slovensku naposledy pôsobil na opačnom konci republiky - v Skalici, kde si v sezóne 2020/2021 odkrútil ako šestnásťročný debut medzi seniormi.

Premiéra mu nevyšla podľa predstáv, v polovici stretnutia proti reprezentačnej osemnástke vystriedal svojho vtedajšieho kolegu Boráka a do konca zápasu inkasoval päť gólov, paradoxne, od svojich budúcich kolegov z reprezentačnej dvadsiatky, okrem iného aj Honzeka či Petrovského.

„Spomínam si na to, že pred danou sezónou k nám prišiel z Popradu. Zaujal nás na letnom brankárskom kempe, a to najmä svojím pohybom na ľade. Keďže sme hľadali brankára pre juniorku, dohodli sme sa,“ spomína si na svojho bývalého zverenca tréner brankárov MHKM Skalica Dušan Vlk, ktorý s Adamom Gajanom spolupracoval dva roky pred jeho odchodom do USA.

„Prvý rok bol náročný, keďže sezónu ovplyvnila pandémia koronavírusu a s ňou súvisiace opatrenia. Adam bol však zaradený do tréningového procesu A-mužstva, a tak mohol trénovať. Nielen na ľade, ale aj na suchu sme spolu strávili veľa času v rámci individuálnych a brankárskych tréningov. Dôraz sme kládli aj na videorozbor, na ktorý sme mali mnoho času a kde sme sa bavili o rôznych detailoch v hre brankára,“ dodáva Vlk.

Vyniká takmer všade

Podľa trénera, ktorý slovenskú nádej viedol na klubovej úrovni, vyniká na brankára veľmi dobrým korčuľovaním. „Medzi jeho prednosti patria aj obrovská flexibilita a mobilita pri zákrokoch. Dobrý je aj v práci s hokejkou. Už v mladom veku mal slušnú prácu s hokejkou a rád rozohrával puky.“ Vlk si pochvaľuje aj charakterové vlastnosti brankára, ktorý pôsobí v súťaži USHL.

„Je mimoriadne pracovitý. Na štadióne by strávil aj 24 hodín. Svojou pracovitosťou si získal rešpekt aj medzi seniormi v Skalici. Ďalším jeho plusom je, že má pre hokej obrovskú vášeň. Čo si však cením najviac je, že svojím prístupom a nasadením strhával aj ostatných brankárov v našom klube, a tým ich vlastne posúval na vyššiu úroveň. Takisto je veľmi skromný a ctižiadostivý.“ Podľa Vlka spravil Gajan za posledné obdobie veľký progres.

Zámorie volá?

Skalického trénera brankárov potešili výkony jeho bývalého zverenca na juniorskom šampionáte a ako sám vraví, je presvedčený, že má na to, aby sa v zámorí presadil. „Po ,zoznamovacej‘ prvej tretine proti USA boli jeho výkony vynikajúce a som rád, že naplno ukázal svoj potenciál. Svojimi zákrokmi dodával nášmu tímu istotu a vždy pridal aj niečo navyše. Zároveň dal Slovensku šancu na víťazstvo v každom zápase. Pocítila to aj Kanada.“

Hlavný tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Ivan Feneš počas brífingu slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov
Feneš po MS U20: Každý by chcel mať medailu na krku. Pre nás je však cennejšie, že sme si získali srdcia fanúšikov Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});