Volejbalovému páru Kristíne a Jurajovi Tiňovcom sa narodil valibuk: Prasynovec Zdena Cháru meria rekordných 62 cm!

Majú doma najdlhšie bábätko narodené na Slovensku! Asistentovi trénera volejbalistov VKP Bratislava Jurajovi Tiňovi (27) a jeho manželke ...
  • Zdroj: Archív J.T.

Majú doma najdlhšie bábätko narodené na Slovensku! Asistentovi trénera volejbalistov VKP Bratislava Jurajovi Tiňovi (27) a jeho manželke Kristínke (25), tiež bývalej volejbalistke, sa 2. novembra narodil v ružinovskej pôrodnici poriadny valibuk.

Ich synček Jurko totiž meria rekordných 62 centimetrov a váži takmer 6 kíl. Doposiaľ bolo na Slovensku evidované najdlhšie narodené bábätko v roku 2015 s dĺžkou 61 cm. Zaujímavosťou je, že malý chlapček je prasynovec hokejovej legendy Zdena Cháru, keďže Kristína je jeho neter. Vysokú postavu tak bude mať v génoch!

FOTOGALÉRIA: Prasynovec Zdena Cháru meria rekordných 62 cm!

Obaja rodičia hrávali v minulosti súťažne volejbal, ale pre zdravotné problémy svoje kariéry predčasne ukončili. Napriek tomu, že Juraj meria 191 cm a Kristína 187 cm, nečakali, že sa zapíšu do Knihy slovenských rekordov. Ich prvý potomok, ktorý sa narodil pred mesiacom v Bratislave, zaskočil aj lekárov v ružinovskej pôrodnici.

Nemali oblečenie

„Všetci boli prekvapení z jeho dĺžky. (smiech) Keď prišiel malý Jurko na svet, tak som musel utekať domov po väčšie veci, pretože nám sestrička povedala, že na také veľké bábätko nemajú oblečenie,“ s úsmevom hovorí pre Nový Čas šťastný otecko Juraj.

„Pôrod našťastie prebehol bez problémov. Manželka so synčekom sú už mesiac doma a spolu sa tešíme, ako malý rastie. Vyzerá síce ako ročné bábätko, ale má iba mesiac.“

Rodičia sa snažili vypátrať, či ich potomok náhodou nebude najdlhšie dieťa narodené na Slovensku. Náš denník oslovil komisára Knihy slovenských rekordov Igora Svitoka, ktorý prezradil: „Doposiaľ sme evidovali najdlhšieho novorodenca v roku 2015 s dĺžkou 61 cm. Takže malý Jurko z Bratislavy je nový rekordér. Rodičia nás musia kontaktovať, aby sme rekord zapísali.“

Zľava Zdeno Chára, Marián Gáborík a Miroslav Šatan si obzerajú dres pre výber Európy.
Gáborík vzdal hold Chárovi a jeho kariére: TOTO sa musí Zdenovi dobre čítať Zobraziť článok

Volejbal či hokej?

To, či bude malý Jurko napredovať v šľapajach svojich rodičov a bude z neho volejbalista, sa uvidí. Môže sa však stať, že si vyberie aj hokej. Jeho prastrýko je totiž hokejová legenda Zdeno Chára. Mama Kristína je dcérou Zdenovej sestry Barbory.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});