Kráľ Karol III vyznamenal tenisovú kométu Emmu Raducanuovú: Pomôže jej rad?

Po plejáde sponzorov si na ňu spomenuli aj vo Windsore! Britská tenistka Emma Raducanuová (19) stále žne slávu po svojom senzačnom triumfe ...
  • Zdroj: SITA

Po plejáde sponzorov si na ňu spomenuli aj vo Windsore! Britská tenistka Emma Raducanuová (19) stále žne slávu po svojom senzačnom triumfe na grandslamovom US Open 2021.

FOTOGALÉRIA: Kráľ Karol III vyznamenal tenisovú kométu Emmu Raducanuovú

Pred dvomi dňami prevzala z rúk britského kráľa Karola III. Rad britského impéria. Emma v čiernych šatách a mexickom klobúčiku ochotne zapózovala s vysokým štátnym vyznamenaním. Usmievala sa, tak ako vtedy keď sa zapísala do tenisovej histórie!

Rodáčka z Kanady, kde sa narodila čínskej matke a rumunskému otcovi, sa stala prvou tenistkou histórie, ktorá získala grandslamovú trofej z pozícii kvalifikanta a prvou, ktorá sa triumfu dočkala pri svojom druhom štarte na turnajoch tzv. Veľkej štvorky.

Okamžite sa stala slávnou, no jej tenisová kariéra nenabrala očakávané obrátky. Emma odvtedy žiaden veľký výsledok na kurte neurobila, za čo viní svojich trénerov. Tých mení ako na bežiacom páse! Za šestnásť rokov ich vyhodila päť. Naposledy Rusa Dmitrija Tursunova, ktorý pred Britkou urobil z Estónky Anett Kontaveitovej svetovú dvojku... Hneď niekoľko britských médií poznamenalo, že rad jej hádam pomôže skonsolidovať sa a opäť zažiariť.

Vajda na tradičnom galavečere nemohol chýbať.
Marián Vajda odštartoval s Alexom Molčanom novú kapitolu: S Djokovičom mám stále skvelý vzťah Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});