Marián Vajda odštartoval s Alexom Molčanom novú kapitolu: S Djokovičom mám stále skvelý vzťah

Všetko do seba krásne zapadlo! Marián Vajda sa stal hlavným trénerom slovenského tenistu Alexa Molčana v máji tohto roka, po ukončení ...
  • Zdroj: ik

Všetko do seba krásne zapadlo! Marián Vajda sa stal hlavným trénerom slovenského tenistu Alexa Molčana v máji tohto roka, po ukončení spolupráce s hviezdnym Novakom Djokovičom.

FOTOGALÉRIA: Vajda odštartoval s Molčanom novú kapitolu

Vajda bol pri 20. grandslamových tituloch Srba, čím sa stal v tomto ohľade vôbec najúspešnejším tenisovým koučom histórie. Momentálne je však Vajda nesmierne vďačný za to, že sa vďaka Molčanovi, slovenskému tenistovi roka 2022, mohol vrátiť domov do rodnej krajiny, kde sa podľa vlastných slov cíti najlepšie.

Po ukončení spolupráce s Djokovičom musela byť o vás bitka. Ste predsa jeden z najúspešnejších trénerov...

Bitka bola, ale Alex bol prvý, ktorý za mnou prišiel a oslovil ma. Vyhral už od začiatku. Navyše, urobil mi radosť, pretože som sa po dlhých rokoch mohol vrátiť domov na Slovensko. Toľké roky som bol ako taký námorník na mori preč zo Slovenska... Ja som však zemitý človek a som rád usadený.

Neprekvapilo vás, že sa vám Alex ozval?

Je to normálne, pretože vie, že som z tej istej krajiny. Bolo to pre mňa prirodzené, že som sa mohol vrátiť na Slovensko a zároveň tak aj pomôcť slovenskému tenisu ako takému. Má to určité benefity, ale, samozrejme, na prvom mieste je pomôcť čo najviac Alexovi a dosiahnuť určené priority.

V lete 2021 v Belehrade hral Alex finále práve proti Nolemu. To bola situácia úplne iná...

Alex v Belehrade vtedy sám oslovil Novaka, či by si s ním nemohol zatrénovať. Novak si ho všimol, ale povedal, že nemá čas, no odkázal mu, že sa s ním stretne vo finále. A tak aj bolo. Alex spravil od tej doby veľký posun. Pevne verím, že v ďalšom roku jeho čísla navýšime. Ale nehovorme numerá, dôležité je, že Alex má hlad po úspechoch. Výsledky sa určite potom ukážu.

Čo si na Molčanovi ceníte najviac?

Je ctižiadostivý a má dobrú tréningovú morálku. Nechcem nič predikovať, dúfam však, že by sme sa mohli spolu dostať do top 30. Myslím si, že na tú absolútnu svetovú špičku rozhodne má. Cením si na ňom aj to, že je profesionál. Vybral si najlepší možný tím a má svoj mikrosvet, ktorý ho ženie dopredu. Navyše, nikdy nerobí veci polovičato... To všetko sú skvelé základy pre náš tím.

Ste s Djokovičom v kontakte?

Novaka stále sledujem. Voláme si a máme spolu výborný vzťah. Rozprávame sa spolu o rodinách a celkovo aj o tenise. Hovoril som mu, že vyzerá vo skvelej forme. On povedal, že si myslí, že hrá len solídne. Po prehre v Paríži bol totiž trochu sklamaný. Na finále v Turíne hral však fenomenálne.

Budúci rok už do Austrálie víza dostal...

Potešilo ma to. Pre Novaka je Australian Open jeden z najdôležitejších turnajov. Vyhral tam 9-krát. Budúci rok sa tam môže dotiahnuť v počte grandslamov na Nadala. A myslím, že je to len otázka času, kedy ho prekoná a stane sa tým pomyselným GOATom (greatest of all time, najlepší všetkých čias).

Kanadský tenista Felix Auger-Aliassime oslavuje.
Šalátová misa má nového majiteľa! Kanadský tenis sa teší z historického úspechu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});