Anglicko v derby zápase nedalo Walesu šancu: Hrdinom dvojgólový Marcus Rashford

Futbalisti Anglicka zdolali v utorňajšom derby B-skupiny MS v Katare Wales 3:0 a potvrdili postup z prvého miesta do osemfinále. V ňom ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti Anglicka zdolali v utorňajšom derby B-skupiny MS v Katare Wales 3:0 a potvrdili postup z prvého miesta do osemfinále. V ňom sa stretnú s druhým tímom áčka Senegalom. Postup si zaistili aj hráči USA po výhre nad Iránom 1:0 a čaká ich Holandsko.

FOTOGALÉRIA: Anglicko - Wales

Zverenci trénera Garetha Southgatea mali duel od úvodu pevne v rukách a po prestávke vyťažili zo svojej dominancie už aj góly. Dva strelil Marcus Rashford, jeden pridal Phil Foden. Pre oba tímy to bol prvý vzájomný súboj na pôde MS.

B-skupina, 3. kolo:

Wales - Anglicko 0:3 (0:0)
Góly:
50. a 67. Rashford, 52. Foden, ŽK: James, Ramsey (obaja Wal.). Rozhodovali: Vinčič - Klančnik, Kovačič (všetci Slovin.), 44.297 divákov.

Marek Hamšík sa zápasom s Čile rozlúči so slovenskou reprezentáciou.
Súťaž k MS vo futbale 2022: Výhercovia dresov s podpisom Mareka Hamšíka Zobraziť článok

Angličania vstúpili do „súboja o Britániu" aktívne, i keď im na postup stačilo neprehrať o štyri góly. Prípadná výhra im však zabezpečila prvé miesto a osemfinálový súboj s druhým tímom z áčka Senegalom. Southgateovi zverenci mohli otvoriť skóre už v 10. minúte, keď Kane vysunul medzi obrancov Rashforda, no toho vychytal Ward, ktorý včas vybehol. Anglická dominancia pokračovala, vypracovali si ešte niekoľko nebezpečných situácií, ale nepremenili ich. V prvom polčase vyslali dokopy deväť striel a dve z nich na Warda. Na Pickforda nemierila ani jedna.

Do druhého polčasu už nezasiahol Bale, ktorého nahradil Johnson. Angličania nestriedali, no Foden s Rashfordom si vymenili miesta na krídlach a v nasledujúcich okamihoch sa obaja strelecky presadili. Najprv v 50. minúte útočník Manchestru United, ktorý otvoril skóre z priameho kopu, a dve minúty po ňom aj krídelník zo City. Rashford vybojoval loptu na pravej strane, Kane poslal prízemný center do šestnástky a Foden mal pred sebou už len odkrytú sieť - 0:2. Angličania boli pri chuti a ani po dvoch góloch neprestali útočiť. V 68. minúte si Walesania nedali pozor opäť na Rashforda, ktorého vysunul striedajúci Phillips, a dvadsaťpäťročný útočník po sóloakcii zaokrúhlil počet svojich gólov v národnom drese na pätnásť. Ďalšie už nepridal, lebo ho v 75. minúte vystriedal Grealish.

Wales sa v druhom dejstve zmohol len na jedu strelu na bránku a pre favorita nepredstavoval najmenší problém. V 78. minúte mohli pridať štvrtý gól najprv Bellingham a po ňom aj Foden, no strelu prvého chytil Ward a druhý v páde netrafil bránku. V závere mal ešte veľkú šancu Stones, ale jeho pokus vyrazil brankár.
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});