Útočník New Jersey Tomáš Tatar o víťaznom ťažení tímu: Raz sa už tá séria musela skončiť!

Jeho tím je postrachom súperov! Reč je o skúsenom útočníkovi Tomášovi Tatarovi (31), ktorého klub New Jersey Devils ťahal donedávna neskutočnú ...
  • Zdroj: TASR/AP

Jeho tím je postrachom súperov! Reč je o skúsenom útočníkovi Tomášovi Tatarovi (31), ktorého klub New Jersey Devils ťahal donedávna neskutočnú 13-zápasovú víťaznú sériu. V rozhovore pre Nový Čas slovenský reprezentant prezradil, prečo sa tímu tak darí, ako sa cíti na ľade a aj to, čo hovorí na vyvesenie dresu Mariána Hossu v Chicagu či šancu obrancu Šimona Nemca dostať sa do prvého mužstva Diablov.

FOTOGALÉRIA: Útočník New Jersey Tomáš Tatar

Čo vravíte na nedávnu neskutočnú 13-zápasovú víťaznú sériu, čím ste vyrovnali klubový rekord z minulosti?

- Bola naozaj neskutočná! Je obrovská škoda, že proti Torontu sa po nešťastnej prehre 1:2 skončila. Mrzí to, ale taký je hokej a raz sa tá víťazná séria musela ukončiť. Teraz sa musíme opäť stmeliť a ísť za ďalšími víťazstvami, pretože potrebujeme zbierať cenné body.

V čom to je, že vlani sa mužstvo trápilo a teraz je doslova postrachom ligy?

- V lete prišlo do kádra zopár skúsených hráčov, ktorí majú v lige niečo odohraté. Vlani sme mali navyše mladý tím, nabral nejaké skúsenosti a teraz sa to prejavuje aj v zápasoch.

Vás už dávnejšie tréner zaradil do prvej formácie, ktorej sa naozaj darí.

- Áno, musím povedať, že sme si s chalanmi v útoku naozaj sadli. Snažíme sa prehrávať súperove formácie, ktoré nastupujú proti nám, a môžem povedať, že sa nám to v tejto fáze sezóny aj darí. A čo sa týka mňa, ako som už predtým hovoril, že ak dostanem viac priestoru na ľade, tak viem ukázať svoju kvalitu. Mal som naozaj dobrú prípravu, vydarený kemp a som rád, že to teraz pokračuje aj v súťaži.

Pred pár dňami sa veľkej pocty dočkal Marián Hossa. Vedenie Chicaga vyvesilo jeho dres pod strechu arény. Čo na to hovoríte?

- Marián si tento honor absolútne zaslúži. Po jeho príchode do Chicaga sa naštartovala veľká éra tohto klubu. Aj vďaka nemu vyhrali za päť rokov trikrát Stanleyho pohár, takže dostal ocenenie za dlhoročnú úspešnú prácu v tejto organizácii.

Druhý Slovák v New Jersey, obranca Šimon Nemec, je od úvodu ročníka zatiaľ na farme v AHL. Myslíte si, že dostane v priebehu sezóny šancu v prvom tíme a zahráte si spolu?

- Všetko je to o trpezlivosti. Nie je jednoduché hneď naskočiť do NHL. Šimon ukázal v kempe veľmi dobré veci, má to dobre rozbehnuté a je možné, že už túto sezónu dostane šancu. Môžu prísť zranenia alebo určité zmeny na konci základnej časti, takže treba tvrdo ďalej pracovať a jeho šanca určite príde.

O vás je známe, že ste veľký futbalový fanúšik. Určite na diaľku sledujete aj prebiehajúci šampionát v Katare. Koho favorizujete na titul?

- Fandím Argentíne aj Nemecku. Oba výbery majú za sebou zlý vstup do turnaja, ale verím, že to ešte otočia. Musím povedať, že o prekvapenia na úvod nie je núdza a je sa naozaj na čo pozerať.

Slovenský útočník Juraj Slafkovský ostal po tvrdom hite poriadne otrasený.
Slafkovský odchádzal z ľadu za pomoci spoluhráčov, Tatar vylepšil svoj strelecký účet Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});