Trasa Giro d'Italia 2023: Dramatický posledný týždeň a vyvrcholenie v Ríme

Budúcoročné cyklistické podujatie Giro d'Italia sa uskutoční takmer výlučne na talianskej pevnine.
  • Zdroj: TASR/AP

Budúcoročné cyklistické podujatie Giro d'Italia sa uskutoční takmer výlučne na talianskej pevnine.

Organizátori v pondelok na slávnostnom ceremoniáli v Miláne predstavili trasu pretekov, ktoré sa uskutočnia od 6. do 28. mája 2023.

Už minulý mesiac organizátori uviedli, že Giro d'Italia sa začne v regióne Abruzzo, pričom vyvrcholí v talianskej metropole Rím. Giro tentokrát nenavštívi ani jeden z dvoch najväčších talianskych ostrovov - Sardíniu a Sicíliu. V 13. etape si však preteky nakrátko „odskočia“ do susedného Švajčiarska s cieľom do kopca v Crans Montane.

Trasa pretekov obsahuje osem etáp vhodných pre šprintérov, tri časovky a sedem horských etáp. „Celé preteky vyzerajú zaujímavo. Je to fantastická trasa, takže to budú zaujímavé preteky,“ povedal austrálsky cyklista Jai ​​Hindley, ktorý sa ešte musí so svojím tímom rozhodnúť, či sa v budúcom roku pokúsi obhájiť titul.

Majiteľ tímu TotalEnergies Bernaudeau (vľavo) pozval Peťa do svojho obchodu vo Francúzsku, kde sa podpisoval fanúšikom.
Sagan to na rovinu priznal: Nemal som dobrú sezónu Zobraziť článok

Jazdci počas 3449 kilometrov nastúpajú celkovo 51 300 metrov. „Bolo by to pekné začať Giro s číslom 1 na chrbte, to je isté. Stále je len október, sezóna sa práve skončila a ja som príliš nepremýšľal o tom, čo bude budúci rok. Myslím si, že to závisí aj od toho, aká je trasa Tour de France. Ale trasa na Gire, ktorú zverejnili, je tiež celkom zaujímavá a určite to budú ťažké preteky,“ dodal Hindley.

Popri troch časovkách sa očakáva, že rozhodujúce budú etapy v Dolomitoch, čo sľubuje akčný a náročný posledný týždeň. „Myslím si, že 19. etapa vyzerá najťažšie a naozaj ťažká bude i nasledujúca časovka. Ak niekomu v poslednej časovke 'dôjdu' nohy, mohlo by ho to stáť preteky,“ poznamenal Hindley na margo záveru pretekov, ktoré sa vo svojej 106-ročnej histórii iba po piaty raz skončia v Ríme.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});