Škriniarov Inter skončil v brutálnom mínuse: Z tej sumy sa zatočí hlava!

Taliansky futbalový klub Inter Miláno, v ktorom pôsobí kapitán slovenskej reprezentácie Milan Škriniar, zaznamenal v uplynulej sezóne ...
  • Zdroj: getty images

Taliansky futbalový klub Inter Miláno, v ktorom pôsobí kapitán slovenskej reprezentácie Milan Škriniar, zaznamenal v uplynulej sezóne 2021/2022 stratu 140 miliónov eur. Ako úradujúci vicešampión Serie A v stredu informoval prostredníctvom svojho oficiálneho webu, klub taktiež dosiahol nárast konsolidovaných príjmov o približne 75 miliónov eur.

Celkovo Milánčania zaznamenali príjmy na úrovni 439,6 milióna eur, predchádzajúcu stratu sa funkcionárom podarilo skresať o 105 miliónov na spomenutých 140 miliónov eur. Väčšinový akcionár už formálne vyjadril svoj záväzok podporiť klub zabezpečením aktív. Podľa medializovaných správ z Apeninského polostrova by čínski majitelia mali do klubu vložiť 100 miliónov eur.

Slovenský obranca Milan Škriniar v drese Interu Miláno.
Inter prekvapivo zakopol na pôde Udinese: Škriniar si dal nešťastný vlastný gól Zobraziť článok

 

„Rovnako ako v predchádzajúcom finančnom roku bol ročník 2021/2022 do značnej miery ovplyvnený sociálnymi a ekonomickými dôsledkami pandémie, pričom postupné uvoľňovanie obmedzení prichádzalo až v druhej polovici futbalovej sezóny. V tomto kontexte klub dosiahol pozitívne výsledky,“ uviedol Inter vo vyhlásení.

Inter ukončil minulú sezónu 2021/2022 s dvomi trofejami - v Coppa Italia i národnom superpohári. V dlhodobej súťaži Serie A obsadil 2. miesto za mestským konkurentom AC Miláno. Klub v správe o výsledkoch hospodárenia uviedol, že pre ročník 2022/2023 boli stanovené dva hlavné ciele - konkurencieschopnosť A-mužstva na najvyššej úrovni v každej súťaži a zlepšenie finančného obrazu klubu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk