Za šesť rokov majú 5 titulov: Kto z nich príde na šampionát?

Neskutočné, ale zaslúžené! Hokejisti HC Oceláři Třinec získali piaty titul v českej extralige za sebou a šiesty v klubovej histórii celkovo. ...
  • Zdroj: instagram/viliamcacho

Neskutočné, ale zaslúžené! Hokejisti HC Oceláři Třinec získali piaty titul v českej extralige za sebou a šiesty v klubovej histórii celkovo. Pečať na tomto úspechu malo aj sedem slovenských hráčov. Kto z nich sa predstaví na májovom šampionáte v národnom tíme?

FOTOGALÉRIA: Třinec titul

V rozhodujúcom siedmom finále play off zvíťazili na ľade Pardubíc 2:1 a v celej sérii triumfovali 4:3 na zápasy. Pri všetkých posledných piatich triumfov v rade bol aj slovenský útočník Vladimír Dravecký (38), ktorý je už teraz legendou klubu a v budúcnosti mu zrejme klub vyvesí aj dres pod strechu arény!

O parádny úspech třineckého hokeja sa okrem Draveckého podpísali aj ďalší šiesty Slováci v kádri a kouč Vladimír Országh na striedačke. Útočníci Miloš Roman a Patrik Hrehorčák získali s klubom svoj štvrtý titul, po tretí raz bol pri ňom obranca Martin Marinčin a útočník Marko Daňo. Druhý raz sa z trofeje tešil krídelník Libor Hudáček a premiérovo center Viliam Čacho. Třinec napodobnil Vsetín, ktorý tiež vyhral ligu päťkrát za sebou (1994/95 až 1998/99). Oceliari sa so šiestimi trofejami celkovo vyrovnali tiež Vsetínu. Hudáček so 16 bodmi (6+10) vyhral produktivitu vyraďovačky. Uvidíme, kto z nich sa v najbližších dňoch pripojí do záverečnej prípravy národného tímu pred blížiacim sa svetovým šampionátom.

Slovenský hokejista Marko Daňo patrí medzi lídrov Třinca v play-off.
Útočník Třinca Marko Daňo o postupe do finále i simulovaní! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});