Je to oficiálne vonku: Bátovská Fialková prehovorila o svojej budúcnosti

Slovenská biatlonistka Paulína Bátovská Fialková sa po vyše ročnej pauze vráti do súťažného kolotoča.

Slovenská biatlonistka Paulína Bátovská Fialková sa po vyše ročnej pauze vráti do súťažného kolotoča.

Fotogaléria

Bajčičák bude trénovať zhruba šesťčlenný mužský tím s viacerými mladými biatlonistami a juniormi, medzi ktorými nebude chýbať ani talentovaný 19-ročný Jakub Borguľa. V mladej zostave je 31-ročná Paulína Bátovská Fialková jedinou ženou.

Streleckým koučom sa stal Lukáš Daubner, v realizačnom tíme nebude chýbať ani fyzioterapeut. "Som rád, že sa po štyroch rokoch vraciam do biatlonu, keď som už predtým spolupracoval so sestrami Fialkovými. Ďakujem Paulíne aj biatlonovému zväzu za dôveru. Verím, že nadviažeme na predchádzajúcu úspešnú spoluprácu a v prípade Jakuba Borguľu na skvelé jeho mládežnícke výsledky. Rozmýšľali sme, aby Paulína nezostala sama v tréningu. Chlapci v tíme sú mladí, výkonnostne jej podobní, keďže sú v mladom veku. Dáme teda dokopy silný tím, všetci sa vzájomne potiahnu v tréningu. Verím, že sa vytvorí dobrá skupina,“ uviedol na štvrtkovej tlačovej besede Martin Bajčičák.

S novým modelom je spokojný aj prezident SZB Peter Vozár: "Bolo našou ambíciou dotiahnuť nového trénera do slovenského biatlonu, aby sme spravili veľký súdržný a jednotný tím. Preto je to v kombinácii kompletného mužského družstva a Paulíny Bátovskej Fialkovej. Pôjde o sedem až osemčlennú tréningovú skupinu s dvoma trénermi a fyzioterapeutom. Verím, že pôjde o vzájomnú synergiu, teda že mladí chalani potiahnu Paulínu. A naopak ona je veľká športovkyňa, ktorá im vie svoje skúsenosti odovzdať.“

Slovenský zväz biatlonu prezentoval v Banskej Bystrici aj nového hlavného partnera. Stala sa ním spoločnosť MSM Group s cieľom podporiť mladých talentov až do roku 2030.

Fialkovej dcéra Romanka má na nožičke monitor dychu.
Fialkovej dcérka má na nožičke monitor dychu: Vďačím mu za veľa, tvrdí Zobraziť článok

Austrálska boxerka si momentálne odpykáva trest.
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});