Česi pred MS vysmiali Slovákov: Verdikt zväzu? To je silné slovo

Hokejový zväz ešte minulý týždeň rozhodol, že Slováci pôsobiaci v ruskej KHL sa nepredstavia na májových MS v Česku. Dejiskom šampionátu ...

Hokejový zväz ešte minulý týždeň rozhodol, že Slováci pôsobiaci v ruskej KHL sa nepredstavia na májových MS v Česku. Dejiskom šampionátu bude Praha a Ostrava. Pozrite si, ako komentovali rozhodnutie naši susedia.

Fotogaléria

"Očakávaný verdikt padol, aj keď verdikt je silné slovo. Slovenskí hokejisti, ktorí pôsobia v KHL, neposilnia národný tím pri nadchádzajúcom majstrovstvách sveta. Hoci by mohli. Podľa výkonného výboru slovenského zväzu majú právo reprezentovať, avšak hráči sa z rôznych údajných dôvodov nepripoja, a tak s nimi zväz nepočíta," napísal iDnes v reakcii na správu zo Slovenska v článku s titulkom: Slovenský alibizmus. Hráči z KHL majú právo ísť na majstrovstvá, ale nedorazia.

Na snímke tréner brankárov Ján Lašák  počas zrazu slovenskej hokejovej reprezentácie.
Lašák pred MS zavolá ešte jednému brankárovi: Inak už nikto nepríde Zobraziť článok

Ako je titulok článku, tak v takom duchu sa aj nesie. Autorovi je čudné, že ani jeden z deviatich hráčov nechce prísť reprezentovať. Do zápasov v KHL v tejto sezóne zasiahli brankári Adam Húska a Patrik Rybár, obrancovia Michal Čajkovský, Christian Jaroš, Martin Gernát a Mislav Rosandič a útočníci Adam Liška, Michal Krištof a Tomáš Jurčo.

Pritom ide o turnaj, ktorý neodmietli ani hviezdy NHL. Slovenskému zväzu ľadového hokeja vytkol aj ďalšiu vec: "Slovenský zväz nezaujal žiadny dôrazný postoj k hokejistom pôsobiacim v lige, ktorá slúži ruskému režimu v propagácii vojny na Ukrajine. Štart im povolil, aby si nad nimi následne „umyl ruky“ a nikoho nenahneval."

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});