Slovenský gólman: Vlani chytal prvú ligu, teraz má zmluvu v NHL!

Splnil si detský sen! Talentovaný gólman Samuel Hlavaj (22) sa stal 11. gólmanom v samostatnej ére, ktorý má vo vrecku kontrakt s klubom ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Splnil si detský sen! Talentovaný gólman Samuel Hlavaj (22) sa stal 11. gólmanom v samostatnej ére, ktorý má vo vrecku kontrakt s klubom NHL. Nováčikovskú zmluvu na dva roky s ním podpísal klub Minnesota Wild.

FOTOGALÉRIA: hlavaj minnesota

Odchovanec martinskej brankárskej školy Samuel Hlavaj v tomto ročníku obliekal dres Plzne. A práve výkonmi v českej extralige upútal pozornosť zámorského tímu Minnesota Wild, ktorý s ním už podpísal dvojročný nováčikovský kontrakt.

„Musím priznať, že som to vôbec nečakal. Na konci sezóny v Plzni mi volal môj agent, že chcú so mnou hovoriť ľudia z Minnesoty. Bol som v šoku, keď som sa dozvedel, že majú o mňa veľký záujem a pošlú mi na podpis zmluvu,“ hovorí pre náš denník Hlavaj, ktorý už kontrakt aj podpísal.

Na snímke slovenská striedačka zľava Alex Tamáši, Róbert Lantoši, Pavol Regenda, kapitán Marek Hrivík a uprostred v pozadí tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay.
Trénerovi SR pred MS v Česku radí umelá inteligencia: Ramsay, týchto vezmi a získame medailu! Zobraziť článok

„Áno, poslali mi ju faxom a obratom som ju podpísanú poslal späť.“ Talentovanému gólmanovi sa splnil detský sen a v posledných dňoch musel odpisovať na množstvo gratulačných správ.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});