Slafkovského forma graduje, strelil bizarný gól: Pospíšil duel nedohral

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský (20) strelil gól a pridal asistenciou v nočnom zápase zámorskej NHL.
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský (20) strelil gól a pridal asistenciou v nočnom zápase zámorskej NHL.

Jeho Montrealu to však na body nestačilo, keď doma prehral s Tampou Bay 4:7. V drese hostí odohral takmer 19 minút jeho krajan Erik Černák. Z výhry sa netešili Martin Fehérváry ani Martin Pospíšil, Washington podľahol Pittsburghu 1:4 a Calgary nestačilo na Winnipeg 2:5. Druhý menovaný duel nedohral pre úder lakťom do tváre protihráča. Gabriel Vilardi zaznamenal hetrik a Jets si zabezpečili postup do play off.

Slafkovský zaznamenal svoj šestnásty gól v sezóne v 49. minúte, keď tiesnený Černákom tečoval strelu Arbera Xhekaja od modrej. O tri minúty neskôr udržal puk za bránkou, prihral Nickovi Suzukimu a ten našiel pred bránkou Colea Caufielda, ktorý znížil na 4:6. Montreal sa však už bližšie nedostal a v závere inkasoval do prázdnej bránky z hokejky Stevena Stamkosa. Canadiens tak definitívne prišli o šancu dostať sa do vyraďovacej fázy.

Dvadsaťročný slovenský krídelník odohral 22:44 minút a okrem dvoch kanadských bodov si pripísal aj jeden plusový bod, šesť striel na bránku a jeden bodyček. "Oni majú play off tím a ja som veľakrát povedal, že my chceme hrať play off hokej, takže musíme chodiť do všetkých skrumáži. V tom sa snažíme zlepšiť. Čím viac sa blížime k play off fáze, tým sú tie zápasy intenzívnejšie. Chceme bojovať a vyhrávať v tej fyzickej časti hry," povedal pre nhl.com Slafkovský, ktorý nazbieral v 75 dueloch 16 gólov a na 28 prihral. Černák strávil na ľade 18:54 minúty, dvakrát ohrozil súperovu bránku a pripísal si aj dve trestné minúty.

Fehérváry odohral 20:47 min, rozdal až deväť bodyčekov a poslal jednu strelu na bránku. Jeho Capitals prestrieľali "tučniakov" 31:24, ale vyťažili z toho iba gól kapitána Alexandra Ovečkina, ktorý znížil na 1:3. Washington tak prehral už štvrtýkrát po sebe a stratil ďalšie cenné body v boji o play off, na východe mu patrí desiate miesto, Pittsburgh je už len o bod za ním.

Winnipeg spečatil domácim triumfom nad Calgary 5:2 postup do vyraďovačky. Pospíšil duel nedohral, keďže tesne pred koncom druhej tretiny trafil lakťom do hlavy obrancu Josha Morrisseyho a dostal trest do konca zápasu. Na ľade tak strávil len 10:48 minúty a k jednej "pluske" pridal aj štyri bodyčeky a dve strely na bránku. Domáci útočník Gabriel Vilardi zaznamenal prvý hetrik v NHL.

Výsledky:

Carolina Hurricanes - Boston Bruins 1:4

Góly: 36. Guentzel (Noesen, Skjei) – 3. Marchand (Geekie, Coyle), 8. Pastrňák (Zacha, Heinen), 11. Heinen (Pastrňák, Zacha), 58. H. Lindholm

Columbus Blue Jackets - New York Islanders 2:4

Góly: 10. Voronkov (Marčenko, Texier), 18. Marčenko (Werenski, Sillinger) – 8. Engvall (Pulock, Palmieri), 14. Horvat (Barzal, Romanov), 44. Dobson (Barzal, Romanov), 60. Palmieri

Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 4:7

Góly: 3. Armia (Gallagher, Newhook), 25. Armia (Newhook, Gallagher), 49. Slafkovský (Xhekaj, Matheson), 52. Caufield (Suzuki, Slafkovský) – 10. Paul (Point, Kučerov), 17. Eyssimont (Motte, Dumba), 28. Stamkos (Cirelli, de Haan), 30. Paul (Eyssimont), 34. Hagel (D. Raddysh, Cirelli), 38. Kučerov (Point, Stamkos), 60. Stamkos (Kučerov) /SLAFKOVSKÝ za domácich 1+1/

Ottawa Senators - Florida Panthers 0:6

Góly: 2. Cousins (M. Tkachuk, Bennett), 2. Kulikov (Luostarinen, Rodrigues), 23. Lundell (Luostarinen, Kulikov), 25. Bennett (M. Tkachuk, Mahura), 38. Reinhart (Barkov, Tarasenko), 44. M. Tkachuk (Barkov, Reinhart)

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 1:4

Góly: 47. Ovečkin (Milano, Lapierre) – 2. Shea (R. Smith, Eller), 12. P. Joseph (Letang, D. O'Connor), 30. Bunting (Puustinen, E. Karlsson), 58. Eller (R. Smith)

Minnesota Wild - Colorado Avalanche 2:5

Góly: 9. Lettieri (M. Shaw, Goligoski), 31. Chisholm (Kaprizov, Zuccarello) – 5. Lehkonen (J. Johnson, Mittelstadt), 13. Drouin (Makar, MacKinnon), 21. Drouin (MacKinnon, Toews), 47. MacKinnon (Drouin), 59. Rantanen

Nashville Predators - St. Louis Blues 6:3

Góly: 1. Josi (O'Reilly, F. Forsberg), 22. F. Forsberg (Nyquist, O'Reilly), 40. Beauvillier, 45. McCarron (Sherwood), 59. F. Forsberg (Nyquist, McDonagh), 60. Jankowski – 8. Saad (R. Thomas), 47. Neighbours (Faulk, Krug), 58. Kyrou (Faulk, Bučnevič)

Winnipeg Jets - Calgary Flames 5:2

Góly: 13. Vilardi (Connor, Morrissey), 15. Ehlers (Perfetti), 36. Toffoli (Namestnikov, Ehlers), 49. Vilardi (Morrissey, Pionk), 59. Vilardi (Monahan, Scheifele) – 5. Weegar (Huberdeau, Kuzmenko), 31. Miromanov (Weegar)

San Jose Sharks - Los Angeles Kings 1:2

Góly: 59. Kostin (Granlund, Eklund) – 11. Kempe, 12. A. Thomas (Spence, Dubois)

Tímy s istou účasťou v play off:

Východná konferencia: New York Rangers, Boston Bruins, Carolina Hurricanes, Florida Panthers

Západná konferencia:Dallas Stars, Colorado Avalanche, Vancouver Canucks, Winnipeg Jets

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});