Návrat Tatara do zostavy Seattlu šťastie nepriniesol, nové kariérne maximum Nemca

Hokejisti Tampy Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom zvíťazili v noci na štvrtok v NHL na ľade Toronta 4:1.
  • Zdroj: TASR/AP

Hokejisti Tampy Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom zvíťazili v noci na štvrtok v NHL na ľade Toronta 4:1.

Bodovo naprázdno vyšiel aj Šimon Nemec, ktorého New Jersey prehralo s Rangers 3:4. Tomáš Tatar sa po štyroch zápasoch vrátil do zostavy Seattlu, ale Kraken neuspeli proti Los Angeles 2:5 a stratili šancu na postup do play off. Trevor Moore dosiahol v drese Kings hetrik.

Tampa triumfovala v deviatom z uplynulých jedenástich duelov a priblížili sa k účasti vo vyraďovacej časti. Nikita Kučerov zaznamenal proti Maple Leafs tri asistencie a so 130 bodmi (42+88) vedie kanadské bodovanie. Ruský krídelník vytvoril rekord Lightning v počte bodov v jednej sezóne, keď prekonal svoj výkon z ročníka 2018/19 (128 bodov). V drese Lightning sa presadili Victor Hedman, Brayden Point, Steven Stamkos a Nicholas Paul.

Černák nastúpil v druhej obrannej dvojici Haydnom Fleurym, odohral 23:42 minúty a bol druhý najvyťažovanejší hráč tímu. Slovenský bek dosiahol štyri hity a jeden plusový bod. Ak by Toronto získalo aspoň bod, malo by istú účasť v play off. Za domácich skóroval iba líder tabuľky strelcov Auston Matthews, ktorý strelil 63. gól v sezóne.

Tréner Ramsay nemal žiadneho hráča z KHL na neoficiálnom zraze pred MS, ktorý začal v stredu v Bratislave.
Pôjdu hráči z KHL na MS: Takto to vidia osobnosti! Zobraziť článok

Zápas medzi Rangers a Devils sa začal krátko po úvodnom vhadzovaní hromadnou bitkou a všetci hráči na ľade dostali tresty. Za domácich dostali tresty Jacob Trouba, K'Andre Miller, Barclay Goodrow, Matt Rempe a Jimmy Vesey. Na druhej strane to boli Kurtis MacDermid, Chris Tierney, Kevin Bahl, John Marino a Curtis Lazar.

Rangers viedli po úvodnej tretine 2:0, keď sa presadili Artemij Panarin a Alexis Lafreniere. New Jersey však v druhej stav otočilo zásluhou Ondřeja Paláta, Brendana Smitha a kapitána Nica Hischiera. Tretia časť však opäť patrila lídrovi Metropolitnej divízii. V 46. minúte vyrovnal Kaapo Kakko a o triumfe rozhodol počas presilovej hry Chris Kreider. Rangers kraľujú so 106 bodmi aj celej lige. Nemec si si vytvoril nové kariérové maximum, odohral 26:23 minúty (predtým 25:28). V stretnutí dosiahol jednu "plusku" a hit.

Hrdinom LA Kings bol Moore, ktorý dosiahol hetrik v stretnutí proti Seattlu. Pierre-Luc Dubois zaznamenal tri asistencie, Kevin Fiala mal bilanciu 1+1 a Viktor Arvidsson 0+2. Domáci uspeli po troch prehrách a zvýšili svoje šancu na play off. V Západnej konferencii im priebežne patrí druhá voľná karta a pred St. Louis Blues majú päťbodový náskok.

Pre Kraken to je tretia sezóna v NHL a do vyraďovacej časti sa im podarilo postúpiť len v predchádzajúcom ročníku. Tatar po štyroch zápasoch, keď bol len v pozícii zdravého náhradníka nastúpil v tretej formácii, odohral 10:37 minúty, dosiahol dve "mínusky" a jednu strelu.

Prvé semifinále medzi Michalovcami a Nitrou bolo veľmi vyrovnané.
Dramatický záver vyrovnaného zápasu: Semifinále medzi Michalovcami a Nitrou ponúklo atraktívny prvý duel Zobraziť článok

Dallas zdolal Edmonton hladko 5:0 a dosiahol ôsmy triumf za sebou. Jake Oettinger predviedol 35 úspešných zákrokov, zaznamenal tretie čisté konto v sezóne a desiate v profiligovej kariére. Oettinger neinkasoval ani v predchádzajúcom stretnutí proti Seattlu. Radek Faksa mal bilanciu 1+2, Wyatt Johnston a Sam Steel dosiahli zhodne gól a asistenciu a Craig Smith mal dve asistencie. Stars vyšla najlepšie druhá polovica prostrednej časti, keď počas 5:48 minúty strelili štyri góly.

NHL - výsledky:
Toronto - Tampa Bay 1:4 

Góly: 19. Matthews (Rielly, Tavares) – 11. Hedman (Kučerov, Hagel), 23. Point (Kučerov, Duclair), 29. Stamkos (Hagel, H. Fleury), 55. Paul (D. Raddysh, Kučerov)

New York Rangers - New Jersey 4:3 

Góly: 10. Panarin (Lafrenière, Fox), 19. Lafrenière (Wennberg, Roslovic), 46. Kakko, 56. Kreider (Fox, Panarin) – 23. Palát (J. Hughes, L. Hughes), 30. B. Smith (Bratt, Meier), 32. Hischier (Bratt)

Dallas - Edmonton 5:0 

Góly: 3. Faksa (Steel, Cr. Smith), 34. Seguin (Heiskanen, J. Robertson), 37. W. Johnston (Harley, Faksa), 39. Benn (Stankoven, W. Johnston), 40. Steel (Faksa)

Los Angeles - Seattle 5:2

Góly: 10. Kempe (Arvidsson, Fiala), 28. Moore (M. Roy, Dubois), 32. Moore (Dubois, Arvidsson), 51. Fiala (Lizotte), 57. Moore (Dubois) – 46. Burakovsky (Bjorkstrand, McCann), 52. Dumoulin (Gourde, B. Tanev)

Arizona - Vancouver 1:2

Góly: 51. Guenther (Kerfoot, Keller) – 30. Q. Hughes (J. Miller, E. Pettersson), 59. Garland (Q. Hughes, Hronek)

Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens.
Slafkovského vyjadrenie k tvrdej šarvátke: TOUTO odpoveďou odrovnal všetkých novinárov! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});