Bývalý holandský reprezentant Promes trpí za mrežami: Z Dubaja chce do Ruska

Tak, ako on by nik v Dubaji byť nechcel! Quincy Promes, 50-násobný holandský reprezentant vo futbale, sedí vo väzení v Dubaji v brutálnych ...

Tak, ako on by nik v Dubaji byť nechcel! Quincy Promes, 50-násobný holandský reprezentant vo futbale, sedí vo väzení v Dubaji v brutálnych podmienkach a nachádza sa v najlepšom stave.

Fotogaléria

Promes nie žiadne neviniatko, ale predsa... Rodák z Amsterdamu bol odsúdený vo februári v neprítomnosti a zatkli v Dubaji na žiadosť holandských úradov. Proces vydávania sa už začal.

Quincy bol v tomto emiráte na sústredení so Spartakom v Dubaji, keď ho chytili preto, že odišiel z miesta dopravnej nehody. V Holandsku bol odsúdený na sedem a pol roka natvrdo za pašovanie drog, pretože bol zapletený do pašovania 1 360 kilogramov brazílskeho kokaínu ukrytého v zásielke morskej soli.

Futbalista sa počas procesu nedostavil ani nevypovedal, no prostredníctvom svojho právnika poprel vinu. Priťažilo mu aj to, že minulý rok dostal podmienku za ublíženie na zdraví, keďže  bodol svojho bratranca do nohy.

Pred pár dňami Promesa navštívil v dubajskom väzení holandský novinár, ktorý potom pre De Telegraaf opísal ako futbalista žije. Novinár ostal v šoku hneď na ävod stretnutia: Promes má vyholenú hlavu a prezradil, že je v cele pre šesť osôb, ale niekedy je v cele 10 - 20 odsúdených, takže väčšinou je nútený spať na podlahe. Počas dňa môže opustiť celu a pozerať sa na televíziu s ostatnými väzňami a môže cvičiť trikrát týždenne. Väzni nedostávajú zeleninu a ovocie, podľa správy je treskúca zima a hluk, keďže klimatizácia neustále vydáva hluk. Vo väzení sú väčšinou pakistanskí, egyptskí a indickí väzni s niekoľkými dozorcami, a preto sú zločiny vo vnútri bežné.

Bývalý hráč Twente, Sevilly i Ajaxu a naposledy Spartaka Moskva dúfa, že skončí v Rusku, ktoré tiež žiada o jeho vydanie. Hoci aj tam mal pletky so zákonom: mal tam daňové úniky. Rusko by ale bral radšej ako Holandsko, kde by mal stráviť vo väzení sedem a pol roka.

Odporúčame z TIVI.sk
 
});