Asistent trénera českej repre sa obul do Calzonu: TOTO nemôže zvládnuť!

Kým na Slovensku sme reprezentačného trénera nemenili, v Česku po úspešnej kvalifikácii prebral kormidlo národného tímu skúsený Ivan ...
  • Zdroj: Koláž ŠČ/slavia.cz, TASR

Kým na Slovensku sme reprezentačného trénera nemenili, v Česku po úspešnej kvalifikácii prebral kormidlo národného tímu skúsený Ivan Hašek. Za svojho asistenta si vybral Jaroslava Köstla (34), ktorý automaticky skončil v Slavii Praha, aby nesedel na dvoch stoličkách.

„Podľa mňa sa to zvládnuť nedá a jedna alebo druhá strana to rýchlo pochopia, a toto bude trvať maximálne do leta,“ doplnil mladý odborník s tým, že pre Slovenský futbalový zväz je to aspoň prestížou, že mal trénera v Lige majstrov. „Keď Calzona začal na Slovensku, tak to nebolo šťastné a celý národ ho vyhadzoval. Teraz je však v Neapole a úplne zaslúžene postúpil s národným tímom na EURO. SFZ bol zahnaný do kúta a keďže nechceli meniť trénera pred šampionátom, nemali na výber,“ dodal Köstl, ktorý to vníma ako zaujímavý príbeh.

Calzona povedie 4 mesiace Neapol i našu reprezentáciu.
Calzona obhajuje sedenie na dvoch stoličkách: Potešil slovenských fanúšikov?! Zobraziť článok

Skúsenosti z Ružomberka

Köstl v roku 2012 pôsobil aj na Slovensku, keď sa vtedy pred jarnou časťou stal športovým riaditeľom MFK Ružomberok. Zaujímavé je to, že športovú časť liptovského klubu mal pod palcom len ako 22-ročný! Stál za zmenou klubovej filozofie, ktorá sa v tom čase začala viac orientovať na mladších hráčov.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});