Pospíšil spoznal trest: Dištanc a aj mastná pokuta!

Slovenský hokejista Martin Pospíšil (24) dostal v NHL dištanc na tri zápasov. Disciplinárka ho potrestala za zákrok na Vincenta Dunna ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský hokejista Martin Pospíšil (24) dostal v NHL dištanc na tri zápasov. Disciplinárka ho potrestala za zákrok na Vincenta Dunna v utorkovom stretnutí, v ktorom jeho Calgary prehralo so Seattlom 2:4. Navyše vyfasoval aj pokutu.

FOTOGALÉRIA: Martin Pospíšil Calgary

Slovenský útočník Martin Pospíšil to v 54. minúte prehnal v útočnom pásme s agresívnym forčekingom. Po ataku zozadu obrancu Seattlu hlavou nepríjemne vrazil do mantinelu a dostal trest 5 minút a do konca zápasu. Dunn utrpel nešpecifikované zranenie a do duelu sa už nevrátil.


Pospíšil sa prezentoval tvrdým bodyčekom aj v 28. minúte, keď atakoval švédskeho beka Adama Larssona. Tento hit však rozhodcovia vyhodnotili ako čistý a Pospíšil dostal iba menší trest za následnú šarvátku s Tyeom Kartyem.

Šimon Nemec (vpravo) vstúpil do premiérovej sezóny v NHL impozantným spôsobom.
Rekordná noc Pospíšila a Nemca v NHL: Obrancovi neuznali gól Zobraziť článok

Podľa podmienok kolektívnej zmluvy prišiel Pospíšil na základe priemerného ročného platu o približne 11.000 eur. Peniaze poputujú do fondu pomoci hráčov v núdzových situáciách. Flames bude chýbať v dueloch na ľade Tampy Bay, Floridy a Caroliny.

Martin Pospíšil so svojím novým autom.
Útočník Calgary Martin Pospíšil o sezóne v NHL i reprezentácii: Adam mi chýba, zažili sme niečo... Zobraziť článok

Do zostavy by sa mal vrátiť v domácom stretnutí proti Coloradu. Martin v tejto sezóne nastúpil v 45 zápasoch a zaznamenal šesť gólov a deväť asistencií.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});