Šatan opäť ozvučil výbušnú tému: Tu sú dôvody, prečo pôjdu hráči z KHL na MS!

Spokojnosť s dvojzápasom i reakcia na vážnu tému! Prezident hokejového zväzu Miroslav Šatan (49) predstúpil po dvoch dueloch s Nemeckom ...
  • Zdroj: anc

Spokojnosť s dvojzápasom i reakcia na vážnu tému! Prezident hokejového zväzu Miroslav Šatan (49) predstúpil po dvoch dueloch s Nemeckom (5:2 a 4:3 pp) pred médiá a odpovedal na ich otázky.

„My sa tešíme, že tu bolo veľa hráčov, ktorí obliekli prvýkrát reprezentačný dres. Niektorí dali svoj prvý gól, to sú pozitívne veci. K tomu plný dom vo Zvolene, kde sme dlho neboli. Samozrejme, víťazstvá potešia. Boli to vydarené dva dni a myslím si, že chlapci aj tréneri pôjdu domov spokojní,“ uviedol Šatan po druhom vystúpení Slovákov pod Pustým hradom.

Verdikt v apríli

Šéf slovenského hokeja čelil aj dôležitým otázkam smerom k budúcnosti hráčov, ktorí pôsobia v ruskej KHL. „Myslím si, že táto téma dozreje a bude to apríl, keď sa bude musieť urobiť nejaké rozhodnutie. Rozoberie sa to z viacerých hľadísk a momentálne sa k tomu nechceme vyjadrovať. Určite k tomu nejaké stanovisko príde v čase, keď ho bude treba urobiť,“ doplnil Šatan.

Do pôvodnej nominácie na dvojzápas vo Zvolene sa dostal aj útočník Samuel Buček z Nitry. Najproduktívnejší hráč extraligy sa mal stať prvým hráčom, ktorý nastúpi za národný tím po tom, čo po vypuknutí vojny na Ukrajine pôsobil v KHL. V predošlej sezóne odohral šesť zápasov v ruskom Nižnekamsku. Napokon ho z hry vyradilo svalové zranenie, no kontroverzná téma si s blížiacim sa svetovým šampionátom pýta definitívu.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk