Shiffrinová otvorene aj o Petre Vlhovej: TOTO je dôvod našich zranení

V Andorre ešte štartovať nebude! Držiteľka veľkého glóbusu z minulej sezóny Mikaela Shiffrinová (28) sa po páde v zjazde 26. januára ...
  • Zdroj: TASR/AP

V Andorre ešte štartovať nebude! Držiteľka veľkého glóbusu z minulej sezóny Mikaela Shiffrinová (28) sa po páde v zjazde 26. januára v Cortine ešte do súťažného kolotoča Svetového pohára nevráti.

„Chcem sa dotknúť veľkého množstva zranení, ktoré sa v poslednom čase udiali. Áno, toto sú lyžiarske preteky a áno, vždy, keď vyrazíme zo štartovacej brány, riskujeme. To znamená, že počet zranení bol tento rok ohromujúci,“ píše na Instagrame Shiffrinová. „Veľa sa o tom povedalo a absolútne súhlasím s tými, ktorí žiadali, aby sme sa pozornejšie pozreli na nároky kladené na vrcholových športovcov – jedna z pohľadu kalendára pretekov Svetového pohára, ako aj harmonogramu s večerným programom,“ doplnila.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (vľavo) a jej tréner Mauro Pini.
Vlhová má za sebou operáciu: Tréner Pini prezradil detaily! Zobraziť článok

„Je dosť ťažké opísať slovami, aké veľké sú nároky na pretekárov v top pätnástke, ktorí sú často na stupňoch víťazov. Ako nedávno spomenul Aleks, okrem samotných pretekov máme mediálne povinnosti, po nich odovzdávanie cien, kompletný večerný program, kde nám zostáva iba 60 až 90 minút na jedlo a zotavenie sa,“ potrebne opisuje Američanka, ktorá si myslí, že práve únava je za zraneniami. „Je toho naozaj priveľa. Som presvedčená, že únava v tomto bode sezóny zohráva úlohu pri zraneniach, ktoré sme v posledných dňoch videli. Vrátane toho môjho,“ uzavrela Shiffrinová.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});