V Bratislave v pondelok vyhlásia výsledky ankety Športovec roka 2023: Predbehne Vlhová Martikána?

Konečne! Hádam najneskôr v histórii ankety sa dnes dozvieme meno najlepšieho športovca Slovenska v uplynulom roku. Organizátori zmenili ...

Konečne! Hádam najneskôr v histórii ankety sa dnes dozvieme meno najlepšieho športovca Slovenska v uplynulom roku. Organizátori zmenili koncoročný termín, ale aj priestory.

Fotogaléria

Dnes to bude ozajstná slávnosť: galavečer sa uskutoční v novej budove Slovenského národného divadla v Bratislave o 20.30 hod. (PP Jednotka).

Ak obháji minuloročný triumf naša lyžiarska hviezda Petra Vlhová (28), predstihne v počte triumfov legendárneho vodného slalomára Michala Martikána (41). Obaja doteraz vyhrali anketu štyrikrát. 

Päť žien a päť mužov sa dostalo do najlepšej desiatky v ankete Klubu športových redaktorov Športovec roka 2023. Na galavečere vyhlásia aj najúspešnejší kolektív, Športovú legendu, Talent roka i najúspešnejších paralympijských športovcov.

Lionel Messi pôsobil v tíme FC Barcelona počas 17 sezón.
Neuveriteľné: Messiho zmluva s Barcelonou? TOTO je jej cena! Zobraziť článok

V desiatke, z ktorej vzíde držiteľ titulu Športovec roka 2023, sú - v abecednom poradí strelkyňa Danka Barteková, atlétka Viktória Forster, futbalista Dávid Hancko, strelec Marián Kovačócy, futbalista Stanislav Lobotka, hokejistka Nela Lopušanová, vodná slalomárka Eliška Mintálová, plochodrážnik Martin Vaculík, zjazdová lyžiarka a víťazka posledných štyroch ročníkov ankety Petra Vlhová a atlét Ján Volko.

V trojici najúspešnejších kolektívov sú futbalisti Slovana Bratislava, futbalisti A-tímu Slovenska a hokejový reprezentačný tím SR do 18 rokov. Všetci títo, ale aj mnohí ďalší dostali hlasy od športových novinárov a členov Klubu športových redaktorov.

Na snímke radosť hráčov Zlatých Moraviec.
Zlaté Moravce sa dočkali: Odohrali zápas proti Slavii Praha Zobraziť článok

Hlasy dostalo až 64 jednotlivcov a 19 kolektívov. Medzi jednotlivcami sa na hlasovacích lístkoch objavil druhý najvyšší počet mien v histórii ankety a najvyšší od rekordného roka 2001, keď hlasy dostalo až 68 športovcov.

V rovnakom roku sa na lístkoch objavilo rekordných 21 kolektívov (predtým aj v roku 1998), odvtedy je tohtoročný počet najvyšší.

Petra Vlhová je nielen najúspešnejšou v počte víťazstiev - vyhrala štyrikrát, ale na konte má aj najviac umiestnení v TOP 10 - osem. Vlani tretí šprintér Ján Volko je medzi laureátmi piatykrát.

Ilustračná fotografia.
Futbalový svet smúti: Zomrela legenda talianskej Serie A Zobraziť článok

Majsterka sveta a Európy v streľbe Danka Barteková tretíkrát, jej strelecký kolega Marián Kovačócy po štrnástich rokoch.

Premiérovú pozvánku na galavečer Športovec roka dostali atlétka Viktória Forster, futbalisti Dávid Hancko a Stanislav Lobotka, hokejistka Nela Lopušanová, vodná slalomárka Eliška Mintálová a plochodrážnik Martin Vaculík.

Zopár naj ankety

Najčastejší víťazi

6x: Martina Moravcová (plávanie)

4x: Michal Martikán (vod. slalom)

4x  Petra Vlhová (lyžovanie)

3x: Peter Sagan (cyklistika)

Anastasia Kuzminová (biatl.)

1x: Milan Dvorščík (cyklistika)

Jozef Gönci (šp. streľba)

Peter Bondra (hokej)

Elena Kaliská (vod. slalom)

Dominik Hrbatý (tenis)

Radoslav Židek (snoubording)

Zuzana Rehák Štefečeková (šp. streľba)

Matej Tóth (atletika)

Kolektívy

8x: štvorkajak

6x: hokejisti SR

5x: futbalisti SR

2x: basketbalistky SR

basketbalistky Ružomberka

Naj v prvej desiatke

16x: Michal Martikán

12x: Martina Moravcová

11x: Peter Sagan

Hochschornerovci

10x: Marián Hossa

Alexander Albon určite nečakal, že sa o neho budú biť také tímy!
Bitka sa začína: Red Bull a Mercedes poľujú na rovnakého jazdca! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});