Futbalový svet smúti: Zomrela legenda talianskej Serie A

Vo veku 89 rokov zomrel bývalý futbalista Kurt Hamrin. Bol to posledný žijúci hráč z finále MS 1958 vo Švédsku, ktoré boli preňho domáce. ...
  • Zdroj: iStock

Vo veku 89 rokov zomrel bývalý futbalista Kurt Hamrin. Bol to posledný žijúci hráč z finále MS 1958 vo Švédsku, ktoré boli preňho domáce. V nedeľu o tom informovala agentúra AFP a jeho niekdajší klub Fiorentina.

"Všetci vo Fiorentine smútia s rodinou a celou futbalovou komunitou nad stratou Kurta Hamrina. Bol a vždy bude ozajstná legenda futbalu, najmä pre fanúšikov Fiorentiny," uviedol klub v oficiálnom vyhlásení.

Krídelník pôsobil aj v Juventuse Turín, AC Miláno či Neapole. V Serii A strelil 190 gólov a je deviaty najlepší strelec v histórii. S Fiorentinou vyhral v roku 1961 Pohár víťazov pohárov (PVP) a dva Talianske poháre. S AC získal ďalší PVP, ligový titul a najmä triumf v Európskom pohári majstrov (EPM).

Lionel Messi pôsobil v tíme FC Barcelona počas 17 sezón.
Neuveriteľné: Messiho zmluva s Barcelonou? TOTO je jej cena! Zobraziť článok

Zároveň bol kľúčový hráč národného tímu na spomínaných MS 1958. Domáci postúpili do finále a podľahli Brazílii s Pelém, Mariom Zagallom či Garrinchom 2:5. Pre Švédov je to doposiaľ najlepší výsledok na svetovom šampionáte.

"Švédsky futbal stratil jedného zo svojich velikánov. Nejde len o štatistiky, góly, prihrávky a tvrdú prácu na pravom krídle. 'Kurre' bol lojálny a populárny bez ohľadu na to, kde hral," uviedla Švédska futbalová asociácia (SvFF).

Elle má na sociálnej sieti instagram takmer 1 milión sledovateľov.
Video v priehľadnom spodnom prádle: Príde slávna boxerka o svoj profil? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});