Bitka sa začína: Red Bull a Mercedes poľujú na rovnakého jazdca!

A je to tu! Ešte sa nový ročník seriálu MS formuly jeden nezačal, už sa rozbieha bitka o tímových posilách.

A je to tu! Ešte sa nový ročník seriálu MS formuly jeden nezačal, už sa rozbieha bitka o tímových posilách.

Fotogaléria

Na svedomí to má samozrejme senzačný oznam spred pár dní, že Lewis Hamilton (39) prestúpi v roku 2025 z Mercedesu do Ferrari.

Podľa správ zahraničnej tlače môže byť súčasný jazdec Williamsu Alexander Albon (27) nástupcom Sergia Péreza (34) v Red Bulle, takže Max Verstappen (26) bude mať na najbližšie roky konkurencieschopnejšieho tímového kolegu.

Lionel Messi pôsobil v tíme FC Barcelona počas 17 sezón.
Neuveriteľné: Messiho zmluva s Barcelonou? TOTO je jej cena! Zobraziť článok

Prestup Lewisa Hamiltona do Ferrari môže v budúcnosti spôsobiť obrovské otrasy na trhu jazdcov. Na zozname možných adeptov, ktorý by v Mercedese mohli nahradiť Hamiltona, je údajne aj súčasný jazdec Williamsu, na ktorého má ale zálusk viacero tímov: Alexander Albon.

Nedá sa vylúčiť, že sa budúci rok vráti do svojho bývalého tímu Red Bull a nahradí Sergia Péreza, uvádza portál vezess.hu/F1.

Podľa bývalého manažéra Williamsu a dnes novinára Petra Windsora (71), ktorý píše aj pre spomínaný poortál, Red Bull ponúkol Albonovi trojročnú zmluvu.

Na snímke radosť hráčov Zlatých Moraviec.
Zlaté Moravce sa dočkali: Odohrali zápas proti Slavii Praha Zobraziť článok

„Myslím, že ho uvidíme spolu s Maxom Verstappenom v Red Bulle. Neviem si predstaviť, že by tomu povedal nie. Aj keď to nie je na 100 percent, myslím si, že na 90 percent je to isté,“ povedal Windsor.

Zaujímavé to aj preto, lebo Alexandra Albona už raz Red Bull vyrazil... Albon nastúpil do Red Bullu Pierrovi Gaslym (27), no ani on sa nedokázal priblížiť výkonmi k Maxovi Verstappenovi a na rok a pol opustil Formulu 1, aby sa do nej vrátil  v roku 2022 vo farbách do Williamsu.

Pre Péreza po jeho minuloročnej neuspokojivej sezóne ani nebolo isté, či bude môcť tento rok s Verstappenom vôbec pokračovať, no Red Bull sa snaží, aby Mexičan splnil zmluvu platnú do konca roka 2024. Jeho budúcnosť však zostáva otázna.

Ilustračná fotografia.
Futbalový svet smúti: Zomrela legenda talianskej Serie A Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});