Kuzminová si v stíhačke výrazne polepšila, zlato putuje do Nórska

Nórska biatlonistka Maren Kirkeeideová získala zlato v stíhačke na 10 km na majstrovstvách Európy v Osrblí.
  • Zdroj: TASR/Michal Svítok

Nórska biatlonistka Maren Kirkeeideová získala zlato v stíhačke na 10 km na majstrovstvách Európy v Osrblí.

FOTOGALÉRIA: Anastasia Kuzminová

V sobotňajších pretekoch spravila dve chyby na strelnici a triumfovala časom 29:49,9 minúty. Druhá skončila jej krajanka Emilie Kalkenbergová a tretia bola Francúzka Oceane Michelonová. Z dvoch domácich reprezentantiek skončila vyššie Anastasia Kuzminová, ktorá sa sa vo svojich druhých pretekoch po návrate umiestnila na 39. priečke (+3:59,6 min).

Víťazka stíhačky Lienová odštartovala s náskokom 14 sekúnd pred krajankou Maren Kirkeeideovou, tretia Chrystyna Dmytrenková z Ukrajiny mala manko 35 s. Remeňová vyšla na trať o 2:09 minúty neskôr, Kuzminová o ďalších 15 sekúnd. Lienová odštartovala suverénne, obe ležky zvládla bez chyby, kým jej súperky zaváhali a po druhej streľbe mala už minútový náskok pred krajankou Jenny Enoddovou, ktorá sa s čistou streľbou posunula na druhé miesto. Za ňou išla Kirkeeideová s jednou chybou. Obe Slovenky na prvej ležke minuli jeden terč, Kuzminová zvládla druhú čisto, Remeňová pridala ďalšie štyri chyby a prepadla sa.

Preteky sa zamotali na prvej stojke, keď Lienová netrafila v silnom vetre štvrtý a piaty terč a prišla o náskok. Kirkeeideová terč vybielila a išla na čelo, na tretie miesto sa posunula ďalšia Nórka Emilie Kalkenbergová. Kuzminová pridala ďalšie dve chyby a vybehla na 39. priečke. Mária Remeňová musela na dve trestné kolá. Kirkeeideová udržala prvé miesto aj s trestným kolom, sedem sekúnd za ňou išla Kalkenbergová a o víťazke sa rozhodlo v poslednom kole. Nemka Marlene Fichtnerová trafila všetkých 20 terčov a posunula sa na 3. miesto, o to musela bojovať s Francúzkou Oceane Michelonovou. Kuzminová si na poslednej položke pripísala ešte jedno trestné kolo, rovnako aj Remeňová.

Kirkeeideová si nakoniec triumf postrážila, za ňou prišla Kalkenbergová a bronz si odniesla nakoniec Michelonová. Kuzminová obsadila 39. miesto a Remeňová finišovala so stratou 7:30,3 min na 52. pozícii.

Anastasia Kuzminová sa v Osrblí vrátila na súťažné trate.
Kuzminová o dlho očakávanom návrate: Nie som už Nasťa ako predtým! Zobraziť článok

Mikaela Shiffrinová v Jasnej.
Shiffrinovej slová neveštia nič dobré: Čaká ju osud Vlhovej?! Zobraziť článok

Na snímke hráč Slovana Juraj Kucka (druhý vľavo) sa teší zo svojho druhého gólu.
Slovan si zápasom s Dinamom narobil nepriateľov: Hrali ste s Rusmi? Zabudnite na posily! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});