Zlomený Owen, ktorého syn James oslepol: Prosím, vynájdite mu liek!

Prežil krásnu a šťastnú kariéru. Bývalý anglický futbalista Michael Owen (44) sa z Liverpoolu presunul do Realu Madrid, aby sa opäť vrátil ...
  • Zdroj: instagram.com/themichaelowen

Prežil krásnu a šťastnú kariéru. Bývalý anglický futbalista Michael Owen (44) sa z Liverpoolu presunul do Realu Madrid, aby sa opäť vrátil na Britské ostrovy. Po štyroch rokoch v Newcastli United pokračoval tri sezóny v drese Manchestru United a aktívnu činnosť ukončil v Stoke City.

FOTOGALÉRIA: Michael Owen

Keď si chcel v pokoji užívať športový dôchodok, zrútil sa mu svet. Zistil, že jeho synovi Jamesovi (17) diagnostikovali nevyliečiteľnú Stargardtovu chorobu. Tá spôsobuje degeneráciu buniek pigmentového epitelu sietnice a fotoreceptorovej vrstvy. Práve kvôli nej James pred dosiahnutím dospelosti oslepol.

Tréner Liverpoolu Jurgen Klopp
Fanúšikovia Liverpoolu sú v obrovskom šoku: TOTO od trénera Kloppa nečakali Zobraziť článok

„Je to niečo, s čím musí žiť a prispôsobiť sa situácii. James znamená pre mňa viac ako čokoľvek na svete. Keby som mu mohol dať moje oči, urobil by som to. Život mu však nadelil také karty a nemá zmysel ľutovať to, na čo nemáte vplyv. Nepremýšľa o tom, prečo je to tak,“ povedal Owen pre denník Daily Mail.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});