Vlhovej lekár prehovoril: TAKTO dlho potrvá, kým sa vráti na svah!

Olivera Siegrista, ktorý je oficiálnym chirurgom švajčiarskej zjadzárskej reprezentácie, čaká už onedlho ďalšia veľká výzva.

Olivera Siegrista, ktorý je oficiálnym chirurgom švajčiarskej zjadzárskej reprezentácie, čaká už onedlho ďalšia veľká výzva.

Fotogaléria

Špecialista na kolená, ktorý sa postaral o hviezdy ako sú Lara Gutová-Behramiová, Didier Cuche či Didier Défago bude mať tentokrát na starosti našu lyžiarsku hviezdu Petru Vlhovú, ktorá sa zranila cez víkend v Jasnej.

Sám Oliver Siegrist toto vníma ako ďalšiu obrovskú výzvu v jeho lekárskej kariére. "Starostlivosť o známych elitných športovcov vám môže samozrejme priniesť slávu vo vašom odbore. Ale je to tiež dvojsečná zbraň, najmä na začiatku," vyjadril sa pre francúzske noviny Le Nouvelliste.

"Operácia sa uskutoční, keď bude Petra na ňu pripravená, očakávam, že do dvoch týždňov. Momentálne je doma, na tvári má úsmev, je stotožnená s tým, čo ju v najbližších týždňoch a mesiacoch čaká," povedal o aktuálnej situácii Petrin tréner Mauro Pini.

Veľkou otázkou zo strany fanúšikov však ostáva to, ako dlho potrvá, kým sa Petra Vlhová opäť vráti na svah. "V Európe a v Spojených štátoch sa v lekárskej literatúre hovorí o dvanástich mesiacoch pred možným úplným obnovením činnosti. V skutočnosti sa však môže športovec vrátiť na súťaže už po deviatich mesiacoch," objasnil Siegrist.

Opätovný návrat do športového kolobehu však podľa švajčiarskeho lekára nebude jednoduchý.

"Lyžiari majú často počas prvej sezóny po zranení nekonzistentné výsledky, pretože stopercentní môžu byť len vtedy, ak sú splnené všetky podmienky. Postupne sa lyžiar s novým väzivom viac zžije vo všetkých situáciách a dostane sa opäť do najlepšej formy," reagoval Siegrist.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Reči o konci kariéry a slzy Vlhovej: Odhalené, čo sa dialo v nemocnici! Zobraziť článok

Športový lekár Caban o Vlhovej páde: Bude mať dlhodobé následky? Zobraziť článok

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová.
Shiffrinová sa rozplýva nad Slovenskom: Nikdy som nedostala nič krajšie! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk