Reči o konci kariéry a slzy Vlhovej: Odhalené, čo sa dialo v nemocnici!

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (28) sa počas obrovského slalomu v Jasnej vážne zranila. Sezóna sa pre ňu skončila, a teraz musí ísť ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (28) sa počas obrovského slalomu v Jasnej vážne zranila. Sezóna sa pre ňu skončila, a teraz musí ísť pod skalpel.

FOTOGALÉRIA: Petra Vlhová

Rodáčka z Liptova nezvládla úvodný úsek trate, stratila kontrolu a hrozivo spadla. Podvrtla si koleno a zo svahu ju museli letecky transportovať. Nateraz sa jej rozplynul sen o triumfe na domácej zjazdovke v Jasnej.

Prvé vyšetrenia absolvovala v Ružomberku a v nedeľu odcestovala k odborníkovi do Švajčiarska, kde sa aj podrobí operácii. Portál sport24.sk zistil, čo sa dialo po bezprostrednom prevoze Vlhovej do nemocnice v Ružomberku.

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová.
Shiffrinová sa rozplýva nad Slovenskom: Nikdy som nedostala nič krajšie! Zobraziť článok

Tréner Mauro Pini včera detailnejšie popísal zranenie Vlhovej.  „Diagnóza je potvrdená - predný krížny väz je roztrhnutý. Do istej miery je poškodený aj meniskus a trochu natiahnutý mediálny kolaterálny väz. Čaká ju teraz operácia, no zatiaľ neviem presne povedať kedy. Musíme počkať, kým na to koleno bude pripravené, pravdepodobne to bude o dva týždne. Koleno musí totiž trochu odpuchnúť a musí mať určitú hybnosť, aby sme do toho mohli ísť.”

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});