Správa, na ktorú čakalo celé Slovensko: Nové detaily o stave Vlhovej!

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (28) si počas obrovského slalomu Svetového pohára v Jasnej roztrhla predný krížny väz v kolene a čaká ...
  • Zdroj: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (28) si počas obrovského slalomu Svetového pohára v Jasnej roztrhla predný krížny väz v kolene a čaká ju operácia.

Predpokladá, že operácia prebehne o dva týždne. "Najnáročnejšie mesiace budú február, marec a apríl. Dá sa povedať, že od mája budeme mať normálnu prípravu. Naspäť na svahu by sme mohli byť v septembri. Toto je však len predpoklad, uvidíme, ako na tom bude," povedal švajčiarsky tréner.

"Pre tohto doktora sme sa rozhodli na základe skúseností s podobným typom zranenia. Riešil to u niekoľkých špičkových lyžiarov," povedal Richard Galovič, manažér Niké Ski Teamu. "Nesmieme panikáriť, menej je niekedy viac. Prvých 5-6 týždňov je najdôležitejších a nemá zmysel sa ponáhľať. Nemá zmysel sa ani ponáhľať späť na svah, to je teraz sekundárne," opísal Pini nastavenie tímu.

Novinky ohľadom svojej zverenky berie skôr pozitívne, zranenie mohlo byť podľa neho aj horšie. "Cítim sa skôr pozitívne, mohlo to byť horšie a väčšie. Nie sme v zlej situácii. Takéto zranenia sú pomerne jasné a nemajú vážne dôsledky," dodal Pini.

Vlhovú prišla do cieľa na saniach.
Spŕška kritiky na organizátorov v Jasnej: Prečo ste postavili takú tvrdú trať? Zobraziť článok

Petra Vlhová a partner Michal pred odletom do Švajčiarska.
Vlhovej tajný prevoz zo Slovenska: Zachránia jej sezónu lekári v zahraničí?! Zobraziť článok

Na snímke americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová na pódiu po víťazstve v slalome.
Mikaela Shiffrinová o Jasnej: Diváci mi dodali Petrinu energiu! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk