Spŕška kritiky na organizátorov v Jasnej: Prečo ste postavili takú tvrdú trať?

Obrovská smola a beznádej! Po sobotnom vážnom zranení našej najväčšej hviezdy na domácom podujatí v Jasnej začali fanúšikovia i viacerí ...

Obrovská smola a beznádej! Po sobotnom vážnom zranení našej najväčšej hviezdy na domácom podujatí v Jasnej začali fanúšikovia i viacerí odborníci horlivo diskutovať najmä o stave trate, ktorá bola podľa nich až príliš tvrdá a doslova ľadová.

Fotogaléria

Riaditeľka pretekov Jana Palovičová však proti týmto hlasom ostro vystúpila! Podľa nej bola trať doslova ako šitá pre Petru.

Vlhová nezvládla v sobotu prvý úsek obrovského slalomu a stratila kontrolu nad lyžami. Pád bol nielen dramatický, ale aj fatálny pre zvyšok jej sezóny, keďže utrpela zranenie väzov v pravom kolene. Po jej páde a po správe, že pred ňou sa na takmer identickom mieste zranil aj Adam Žampa, prevládal názor, že bola až príliš tvrdá a že z nej bol v podstate len jeden veľký kus ľadu.

Jana Palovičová na otázku o trati reagovala nekompromisne. „Na to sa dá povedať len to, že to nebolo traťou. Proste takéto veci sa stávajú… Aj pretekári robia chyby. Bohužiaľ, je to tak. To, čo sa stalo s Peťou, je smutné, stať sa to nemalo. Držím jej teraz palce, ale určite to nebolo traťou,“ uviedla Palovičová.

Vlhovú prišla do cieľa na saniach.
Príliš krutá lyžiarska sezóna! Koľko zranených hviezd ešte bude? Zobraziť článok

Na jej slová nadviazal aj Peter Gerdol, traťový riaditeľ Medzinárodnej lyžiarskej federácie FIS. „Nie, nie, nie! Nedá sa povedať, že by trať bola zľadovatená. Toto nebol ľad! Ľad je o niečom úplnom inom. Áno, trať bola tvrdá, ale výborne pripravená. Sme predsa snežný šport a pretekáme na snehu! Samozrejme, bolo to tu náročnejšie aj preto, že dva dni pred pretekmi sme mali naozaj intenzívny dážď, čo mohlo niektoré pretekárky prekvapiť,“ vyjadril sa Gerdol.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});