Správa, na ktorú čakalo celé Slovensko: Nové detaily o stave Vlhovej!

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (28) si počas obrovského slalomu Svetového pohára v Jasnej roztrhla predný krížny väz v kolene a čaká ...
  • Zdroj: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (28) si počas obrovského slalomu Svetového pohára v Jasnej roztrhla predný krížny väz v kolene a čaká ju operácia.

FOTOGALÉRIA: Petra Vlhová

Spolu so svojím tímom sa rozhodla pre konziliárne vyšetrenie vo Švajčiarsku s tímom doktora Oliviera Siegrista z Hospital du Valais. Operačnému zákroku sa podrobí v čase, keď to opuch kolena umožní. Na pondelňajšom brífingu o tom informoval jej tréner Mauro Pini.

Vlhová mala tvrdý pád v úvodnom kole sobotňajšieho "obráku" v domácom stredisku. Na pomoc jej prišli záchranári, zranenú ju museli zviesť na záchranných saniach a následne transportovali vrtuľníkom do nemocnice. Prvé vyšetrenia absolvovala v Ružomberku a v nedeľu odcestovala k odborníkovi do Švajčiarska, kde sa aj podrobí operácii. Podľa Piniho je do istej miery poškodený aj meniskus a trochu natiahnutý mediálny kolaterálny väz.

"Proces rehabilitácie sa už včera začal. Boli sme vo Švajčiarsku za špičkovým expertom v tejto problematike. Dostali sme všetky potrebné informácie, Petra bola spokojná a vie, čo ju čaká. Momentálne je doma a relaxuje," uviedol Pini.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});