Lyžiarsky víkend vo Wengene poznačili ťažké pády: Nové detaily o stave Kildeho!

Na Svetovom pohári (SP) vo švajčiarskom Wengene sa tento rok zranili dve veľké lyžiarske mená. Po Francúzovi Alexisovi Pinturaultovi ...
  • Zdroj: Instagram/mikaelashiffrin

Na Svetovom pohári (SP) vo švajčiarskom Wengene sa tento rok zranili dve veľké lyžiarske mená. Po Francúzovi Alexisovi Pinturaultovi (32) musel ísť do nemocnice aj Nór Aleksander Aamodt Kilde (31). Ten však mal väčšie šťastie, a to nie preto, že ho prišla priamo na nemocničné lôžko utešovať jeho priateľka Mikaela Shiffrinová (28).

Do nemocnice ho prišla navštíviť aj jeho partnerka Shiffrinová. „Hoci je tento šport riskantný, ja ho milujem. Teraz som tu a stará sa o mňa Mikaela,“ napísal Nór na sociálnej sieti.

Kritika

Program pretekov kritizovali aj Švajčiar Marco Odermatt, ktorý vyhral oba zjazdy, a víťaz super-G Francúz Cyprien Sarrazin. Nepáčilo sa im to, že organizátori naplánovali dve rýchlostné súťaže na dlhú trať v priebehu 48 hodín.

„Možno sme dostali lekciu. Naozaj si nemyslím, že tu potrebujeme taký nabitý program. Tieto preteky sú naozaj fyzicky náročné,“ vyhlásil Odermatt.

Liek na bolesť

Kým Kildeho dĺžka absencie je ešte otázna, Francúz Alexis Pinturault má už po sezóne. Ten si po páde v super-G pretrhol predný krížny väz v kolene. Skúsený lyžiar sa pritom do súťažného kolotoča vrátil vo Wengene po tom, ako mu jeho žena Romane porodila ich prvé dieťa - dcérku Olympe. Všetok čas tak môže teraz tráviť s nimi.

Na snímke moderátor TA3 Richard Dírer a hokejový brankár Július Hudáček.
Moderátor TA3 si zobral slovo a spomenul Hudáčka: Poriadna nálož! Zobraziť článok

12. január 2024 - Staňovci v Španielsku oslávili aj výročie zásnub.
Hokejový majster sveta má dôvod na radosť: Dvojnásobná oslava! Zobraziť článok

Všetkých najviac zaujímal sneh, ktorého bolo v predošlých pretekoch SP na väčšine žalostne málo.
Fantastické podmienky! Inšpekcia FIS nadšená z množstva snehu v Jasnej Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});