Fantastické podmienky! Inšpekcia FIS nadšená z množstva snehu v Jasnej

Konečne bez problémov so snehom! To je základný rezultát štvrtkovej kontroly Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) v dejisku budúcotýždňového ...
  • Zdroj: J. Fabo

Konečne bez problémov so snehom! To je základný rezultát štvrtkovej kontroly Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) v dejisku budúcotýždňového Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní žien v Jasnej. Pretekárska trať dostala zelenú pre obrovský slalom i slalom.

FOTOGALÉRIA: Inšpekcia FIS nadšená z množstva snehu v Jasnej

„Trať je pripravená perfektne. Keby som bol učiteľ, zvolal by som rodičov, aby som pochválil deti, že si perfektne urobili domácu úlohu. Trasa je síce dlhá, ale na každom úseku je dostatočné množstvo snehu. Naozaj je to príjemné prekvapenie,“ prezradil kontrolór Medzinárodnej lyžiarskej federácie Poliak Wojciech Gajewski, ktorý chodí na takéto kontroly pred podujatiami už niekoľko rokov.

„Môžem konštatovať, že o konaní pretekov v Jasnej absolútne nepochybujem. Mohli by to byť najlepšie preteky Svetového pohára v tejto sezóne,“ dodal ešte Gajewski, ktorý potešil aj organizátorov, ktorí na trati dlhé týždne svedomite deň čo deň pracovali. „O sneh sme sa obávali najmenej. Toho tu máme chválabohu dosť. Povedala by som na rozdávanie,“ prezradila riaditeľka pretekov Jana Palovičová, ktorá šéfa inšpekcie sprevádzala na jeho kontrolnej prechádzke dolu i hore svahom.

Petra Vlhová by v Jasnej rada potešila fanúšikov dobrým výsledkom.
Vlhová zrušila tréning, trápia ju zdravotné problémy: Ohrozené najbližšie preteky? Zobraziť článok

„Trate sú pripravené tak, aby sme ich mohli napúšťať na ideálnu tvrdosť. Všetko ide podľa plánu,“ pridal s veliteľ súťažnej trate Maroš Kupčo.

Súťažný svah v Jasnej dostal teda zelenú. Do pretekov, ktorú sú na programe v sobotu 20. januára (obrovský slalom) a v nedeľu 21. januára (slalom), čaká trať ešte injektáž. Cez víkend na tréningovom snahu a o dva dni na súťažnom, aby boli pretekárky 26 krajín spokojné a o slovenskom stredisku šírili po svete len chválu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});