Na Australian Open máme v dvojhre chudobné zastúpenie: Slovensko reprezentuje zaľúbený pár

Slovensko bude mať na prvom grandslamovom turnaji roka iba dvojnásobné zastúpenie v singlových súťažiach seniorov. V ženskom pavúku sa ...

Slovensko bude mať na prvom grandslamovom turnaji roka iba dvojnásobné zastúpenie v singlových súťažiach seniorov. V ženskom pavúku sa nachádza Anna Karolína Schmiedlová (29) a do mužského turnaja sa prvýkrát prebojoval jej priateľ Lukáš Klein (25), ktorý uspel v kvalifikácii. Zaľúbený pár tak bude hájiť česť slovenského tenisu.

Fotogaléria

Klein sa prvýkrát v kariére predstaví v hlavnej súťaži na grandslamovom turnaji Australian Open. Vo finále kvalifikácie zdolal Taliana Stefana Napolitana v dvoch tajbrejkoch - 7:6 (2), 7:6 (3). V zápase ani raz nestratil podanie, zahral 20 es a 48 víťazných úderov.

Bývalý reprezentačný brankár Július Hudáček.
Česi chceli odpoveď na TIETO otázky: Hudáček odmietol reagovať! Zobraziť článok

Šťastný žreb

Dodatočný žreb rozhodol o tom, že v 1. kole dvojhry nastúpi proti Soon-woo Kwonovi (26) z Kórejskej republiky. Na rodáka zo Spišskej Novej Vsi sa usmialo šťastie, keďže teoreticky mohol dostať aj najlepšieho hráča histórie Srba Novaka Djokoviča, ktorý tiež čakal na úspešného kvalifikanta. Klein však dostal zrejme najľahšieho papierového súpera, keďže čeliť bude 206. hráčovi svetového rebríčka, kým náš hráč je 164. Aj preto je podľa bookmakerov favoritom duelu. V prípade postupu do 2. kola ho čaká víťaz nemeckého súboja medzi šiestym nasadeným Alexandrom Zverevom a Dominikom Köpferom. Pre člena NTC pôjde o druhý štart v hlavnej súťaži na niektorom z podujatí veľkej štvorky.

Tatran Prešov.
Bude vlastniť ďalší futbalový klub? Tatran Prešov má kúpiť známy investor! Zobraziť článok

Jediná žena

V ženskom singli sa zo Sloveniek predstaví iba jeho priateľka Schmiedlová. Košická rodáčka si v prvom kole zmeria sily so štvrtou nasadenou Američankou Cori Gauffovou.

Vo finále kvalifikácie sa nedarilo Alexovi Molčanovi, ten podľahol Indovi Sumitovi Nagalovi 4:6, 4:6.

Naši v 1. kole

Muži: Lukáš Klein - Soon-woo Kwon (Kór. rep.)

Ženy: Anna Karolína Schmiedlová - Cori Gauffová (USA - 4.)

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});