Prečo musel Verstapenov parťák v tíme k psychológovi? Trpké priznanie Alexandra Albona

Toto asi nečakal nik...Alexander Albon, pilot Williamsu Formuly 1, prezradil, že bol pod takým tlakom ako tímový kolega Maxa Verstappena, ...

Toto asi nečakal nik...Alexander Albon, pilot Williamsu Formuly 1, prezradil, že bol pod takým tlakom ako tímový kolega Maxa Verstappena, že sa musel poradiť s psychológom.

Fotogaléria

V sezóne 2020 bol Alexander Albon tímovým kolegom teraz už trojnásobného majstra sveta Maxa Verstappena v Red Bulle a potom musel pred ďalšou sezónou odísť, pretože za holandskou hviezdou zaostával. Po zlom štarte do Red Bullu nemal britsko-thajský jazdec rok v efjednotke miesto a to sa mu vypomstilo.

„Bojoval som, bojoval som s pozornosťou okolo seba, a preto som vymazal svoje stránky na sociálnych sieťach,“ povedal Albon v podcaste High Performance, kde pokračoval: „Formula 1 je úplne iná téma, s novou generáciou, s novou fanúšikovskou základňou, ktorá s ňou prichádza, mám pocit, že to bolo dosť toxické. Potom tu boli také otázky, keď to nespĺňate."

Rodáka z Londýna najviac rozhodil otázky ako „Kto si myslíš, že by ťa mohol nahradiť?" Alebo „tomuto konkurentovi sa darí, čo myslíte?" Alebo „prečo bojuješ?" a podobne, ktoré sa po každej veľkej cene opakoval.

„Akokoľvek to ignorujete, nemôžete to úplne vylúčiť,“ pokračoval britsko-thajský pilot, ktorého pôsobenie v Red Bulle v ňom zanechalo taký vážny dojem, že sa musel poradiť s psychológom. „Bol som psychicky zlomený a nemal som veľkú motiváciu. Keďže som bol rok preč, ten hluk zmizol dosť rýchlo,“ dodal Albon, ktorý v tejto sezóne v kokpite Williamsu skončil na 13. mieste v bodovaní Svetového pohára s 27 bodmi.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});