Jurčov plat v Rusku odhalený: Keď nepodpíšeme v KHL, vojnu kvôli nám neukončia!

Slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo (31) sa nedávno rozhodol pre ukončenie svojho pôsobenia v klube HC Davos a prestup do tímu KHL ...

Slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo (31) sa nedávno rozhodol pre ukončenie svojho pôsobenia v klube HC Davos a prestup do tímu KHL Avangard Omsk.

Fotogaléria

"Tomáš Jurčo s okamžitou platnosťou odchádza z HC Davos, a to aj napriek platnej zmluve. Kontrakt s útočníkom bol ukončený po vzájomnej dohode na žiadosť hráča.

"Tomášovi prajeme všetko najlepšie do budúcnosti a ďakujeme mu za účinkovanie v Davose," znelo oficiálne vyjadrenie klubu.

Podľa ruského portálu championat.com si Jurčo príde v KHL bez bonusov na viac ako 121-tisíc eur.

Juraj Slafkovský (Montreal) v bitke s Connorom Cliftonom (Buffalo)
Slafkovský zúril: Po tvrdom zákroku si TAKTO zastal spoluhráča Zobraziť článok

Jurčo sa po oznámení prestupu do KHL stretol s vlnou značnej kritiky zo strany hokejovej verejnosti.

"Je to každého osobná vec. Ak tam niekto podpíše zmluvu, tak to neznamená, že podporuje vojnu. Hokejisti musia myslieť na svoje rodiny a deti. Potrebujeme ich zabezpečiť a jedna sezóna v KHL môže vyniesť viac ako päť sezón inde," hovorí 31-ročný útočník.

"Je to jednoduco naše povolanie. To neznamená, že podporujeme vojnu. Každý rozumný človek je proti nej, ale keď nepodpíšeme kontrakty v KHL, tak to neznamená, že by zrazu vojnu ukončili," povedal Jurčo pre oficiálny web SZĽH ešte v roku 2022, keď pôsobil v tíme Kunlun Red Star.

Tréner Davosu Josh Golden sa dostal do potýčky s Tomášom Jurčom.
Šokujúci moment: Jurčovi vlastný tréner nakričal do tváre a vyťahal ho za dres! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});