Legenda ruského hokeja ide po stopách Jaromíra Jágra: V 50-ke bude opäť hrať!

Nečakaná správa. Olympijský víťaz, víťaz Stanley Cupu a rekordman v počet zápasov v NHL medzi ruskými brankármi Nikolaj Chabibulin (50) ...
  • Zdroj: Northfoto

Nečakaná správa. Olympijský víťaz, víťaz Stanley Cupu a rekordman v počet zápasov v NHL medzi ruskými brankármi Nikolaj Chabibulin (50) sa vracia k hokeju. V ruskej KHL podpísal zmluvu s Torpedom Nižnij Novgorod, kde bude plniť rolu brankárskej trojky.

Tomáš Jurčo ukončil svoje pôsobenie v tíme KHL Červená hviezda Kchun-lun.
Jurčo sa vracia do KHL: Aha, s kým sa dohodol na novom kontrakte Zobraziť článok

Chabibulin ukončil svoju kariéru už po sezóne 2013/14, no teraz sa opäť vracia k vrcholovému hokeju. Ide tak po stopách legendárneho Jaromíra Jágra, ktorý stále pôsobí v českej najvyššej súťaži. Doteraz pôsobil v Torpede Nižnij Novgorod ako tréner brankárov.

„Nikolaj je pre náš tím ako tréner brankárov a profesionál veľmi dôležitý. Keď sme sa lúčili s Alexejom Melničukom, potrebovali sme tretieho brankára. Poznám jeho povahu a oddanosť hokeju Posledné tri mesiace tvrdo pracoval, aby sa dostal späť do hernej formy. Ak bude príležitosť, určite o ňom budeme uvažovať ako o brankárovi v oficiálnom zápase. V blízkej dobe sa spoločne rozhodneme, kedy bude hrať," povedal k podpisu zmluvy tréner Torpeda Igor Larionov a jeho slová potvrdil aj generálny riaditeľ tímu Alexandr Charlamov: „Že sa v bránke objaví Nikolaj, je veľmi reálne," potvrdil generální ředitel týmu Alexandr Charlamov.

Chabibulin odchytal v NHL 799 zápasov. Začínal ve Winnipegu, pak si zahrál za Phoenixu, Tampu, Chicago, Edmonton a končil kariéru opět v Chicagu. 

Šéf slovenského hokeja Miroslav Šatan zostal cez sviatky vo svojom dome v Limbachu bez elektriny.
Nepríjemnosti v dome šéfa nášho hokeja: Prečo sviatkoval Šatan pri sviečkach?! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});